Situation Malmö

Att koppla invandring med sexuella övergrepp är inte rasism

Att koppla invandring med sexuella övergrepp är inte rasism
september 05
09:29 2016

Länge har medier och politiker framställt kopplingar mellan invandring och sexuella övergrepp som rasism och fördomar. Nima Gholam Ali Pour menar att politiker som förnekar dessa kopplingar väljer migranters anseenden framför kvinnors trygghet.

Under sommaren tog jag mig tid för att läsa rapporten “Lägesbild över sexuella ofredanden samt förslag till åtgärder” som Nationella Operativa Avdelningen(NOA) inom polisen publicerade i maj 2016. Kartläggningen omfattar perioden 2011 till 2016 och rör ungefär tio tusen anmälda brott avseende sexuella ofredanden. Min första reaktion när jag läste rapporten var varför den inte har uppmärksammats i svenska medier. Varje människa i Sverige borde känna till denna rapport och dess innehåll eftersom den avslutar debatten om de nyanlända invandrarna och sexuella övergrepp. Vi behöver inte längre diskutera om migrationskrisen under hösten 2015 resulterade i att kvinnor i Sverige har blivit otryggare. Svaret står i denna rapport uppbackad av en hel del empiri.

Redan i rapportens sammanfattning kan man läsa följande:

“I de fall där brotten utförts av gärningsmän i en större grupp på offentlig plats och i simhallar har gärningsmännen främst varit ungdomar som söker eller nyligen fått asyl i Sverige.”

Enligt rapporten så har en ensam flicka omringats av ett flertal män, i minst 10 fall av sexuella ofredanden på evenemangsområden. I de fall av dessa sexuella ofredanden i grupp på evenemangsområden, där man lyckats identifiera misstänkta gärningsmän, så har samtliga gärningsmän varit medborgare i Afghanistan, Eritrea och Somalia.

Överrepresentationen av utländska medborgare finns inte bara bland sexuella ofredanden som skett i grupp på evenemangsområden, utan även sexuella ofredanden som skett på gator, vägar eller parker. Av de sjutton misstänkta gärningsmän som identifierades under 2015 inom denna kategori av sexuella ofredanden, så var fyra svenska medborgare medan resten var utländska medborgare. I rapporten finns exempel på hur män från flyktingboenden har gett sig på unga tjejer:

“Vid ett ungdomsdisco 2015 blev två flickor fasthållna av flera killar på dansgolvet varav en eller flera tog på flickorna under tröjan. Flickorna har uppgivit att de upplevde mycket starkt obehag av händelsen. Gärningsmännen kom från ett flyktingboende.”

När det gäller sexuella ofredanden på badanläggningar så skriver rapporten:

“I 80 procent av anmälningarna från badhus var gärningsmännen av uppgiven eller fastställd utländsk härkomst. De flesta saknade svenskt personnummer och i anmälningarna framgick det att de tillhörde grupper av asylsökande pojkar.”

Det här är en tydlig överrepresentation som borde uppmärksammats av media. Detta innebär att orsaken till många av de sexuella övergrepp som skett på badhusen varit Sveriges liberala invandringspolitik. Det var inte “män” som genomförde dessa övergrepp. Det var en viss grupp av män som inte ens borde ha varit i Sverige då de illegalt tagit sig igenom Europa, genom flera säkra länder, ända fram till Sverige, där deras bidrag till samhället blev att ge sig på tjejer och kvinnor.

Det finns mycket mer statistik och information i rapporten och jag hoppas att alla i Sverige läser den här rapporten. Det har funnits lögnare bland oss. Jag är inte den som tycker om att peka finger och kalla mina medmänniskor för lögnare. Men vår statsminister Stefan Löfven har varit i amerikansk media och sagt att de sexuella övergreppen i Sverige inte har något med invandringen att göra. Här har vi en rapport från polisen som visar att Löfven ljög. Varför ljög Stefan Löfven?

Varför har vi haft så många debattörer och politiker som ljugit för oss om att invandringen inte har något med de sexuella övergreppen att göra, när polisen så tydligt visar sambandet? Enligt Stefan Löfven så har Sverige en feministisk regering. Varför beskyddar en feministisk regering våldtäktsmännen genom att förvränga den information som finns tillgänglig?

Är det möjligt för svenska folket att lita på en regering som beskyddar våldtäktsmän? Den media som inte berättat om polisens rapport om sexuella övergrepp kommer inte heller ställa frågan till regeringen om varför de ljög. Vårt etablissemang har gjort sitt val. Det är viktigare att beskydda våldtäktsmännens kulturella och religiösa ursprung än kvinnors trygghet.

Man kan också fråga sig, om dessa människor som kom hit verkligen var flyktingar. Om de var flyktingar, hur kommer det sig att de begår sexuella övergrepp? Var de flyktingar eller lyckosökare? Var de flyktingar eller kriminella? Med tanke på den statistik som polisen visar i sin rapport så är det nog mer korrekt att säga “rapist welcome” istället för “refugees welcome”.

Empiri kan inte kallas för rasism. Det finns underlag för att det finns en överrepresentation av asylsökande och utländska medborgare bland de gärningsmän som begått sexuella övergrepp den senaste tiden. Att presentera denna empiri är inte någon demonisering av nyanlända. Det är en beskrivning av den otrygga tillvaro som kvinnor i Sverige har idag. Kvinnor har blivit otryggare på grund av invandringen och att inte erkänna detta är att förneka de sexuella övergrepp som har ägt rum.

Detta är ett långsiktigt problem som kommer vara med oss en längre tid. Vi kommer att få höra om våldtäkter under en längre tid framöver, där gärningsmännen pratar ett utländskt språk. Det är viktigt att människor är medvetna om att detta problem är resultatet av en invandringspolitik som Moderaterna, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet varit ansvariga för. Problemet förvärrades när samma partier vägrade genomföra nödvändiga åtgärder för att utvisa illegala migranter från Sverige. Dessutom fortsatte samma partier, tillsammans med media och vissa debattörer, att förneka problemet genom att vägra erkänna kopplingen mellan nyanlända och sexuella övergrepp, trots att det fanns underlag för det.

Jag hoppas att så många som möjligt läser rapporten “Lägesbild över sexuella ofredanden samt förslag till åtgärder”. Vad vi kan lära oss av allt detta är att det inte räcker med feminism och jämställdhet. Sverige är världens mest jämställda land. Trots det så är migranters anseenden och deras kulturers anseenden viktigare för etablissemanget än kvinnors trygghet. Förutom jämställdhet så behöver vi en respekt och vördnad för kvinnor som får samhället att reagera kraftigt mot fysiska och psykiska kränkningar av kvinnor. Den respekten och vördnaden saknas idag när etablissemanget och regeringen är mer måna om att slå vakt om migranters anseenden än kvinnors trygghet.

 

Nima Gholam Ali Pour

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner