Situation Malmö

Barakat anklagas för att vilja införa sharia

Barakat anklagas för att vilja införa sharia
april 03
09:04 2018

Katerina Janouch skriver på sin twitter att Malmö-imamen och Centerparti-sympatisören Salahuddin Barakat vill införa sharia-lagar.

Salahuddin Barakat är Malmö-imamen som ofta samarbetar med Malmö stad genom olika projekt och arrangemang, men som kritiserats av bland annat Sverigedemokraterna. I början av mars så skrev författaren och relationsexperten, Katerina Janouch, ett twitter-inlägg där hon anklagar Barakat för att vilja införa sharia-lagar i Sverige. Janouch hänvisar till ett inlägg av Barakat som hon har hämtat från sociala medier där Barakat menar att svensk rätt inskränker på muslimers frihet ”i en rad olika sammanhang”, bland annat månggifte.

Janouch

I Malmö så har Salahuddin Barakat inför valet tagit ställning för Centerpartiet. I juli 2017 så hade han ett möte med Centerpartiets ”gruppledare” i Malmö, Niels Paarup-Petersen(C) och den liberala politikern Joel Isa Laguna(L). Efter mötet kunde Barakat i sociala medier konstatera att ”Centerpartiet har framträtt som ett troligt alternativ för muslimer bl.a för att de tydligt och aktivt tagit ställning mot den antimuslimska retoriken”.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner