Situation Malmö

Barnäktenskap får SD Malmö att rasa

Barnäktenskap får SD Malmö att rasa
februari 04
12:22 2016

Sverigedemokraterna Malmö kräver att sociala resursförvaltningens chef avgår efter att det kommit fram att sociala resursförvaltningen har tolererat barnäktenskap.

Sverigedemokraterna Malmö kräver att Annelie Larsson, chefen för sociala resursförvaltningen avgår, då det kommit fram att sociala resursförvaltningen låter minderåriga flyktingflickor bo med sina vuxna män.

Tidningen Sydsvenskan och Sveriges Radio rapporterade i mitten av januari om förhållanden för minderåriga asylsökande flickor som kommer till Malmö. Initialt handlade det om minst 16 flickor som lever i barnäktenskap. Nu visar det sig att det handlar om 59 omyndiga flickor. Fem av dem var gravida när de kom till Malmö. Åtta hade redan fött barn. En av dem, en sjuttonårig flicka, är tvåbarnsmamma. Malmö stad har JO-anmälts. Barnombudsmannen Fredrik Malmberg och tidigare överåklagare Sven-Erik Alhem har hårt kritiserat Malmö stads hantering av barnäktenskap.

Sverigedemokraterna Malmö stödjer också den JO-anmälan som Moderaterna gjort mot Annelie Larsson. Sverigedemokraterna Malmös kommunalråd, Magnus Olsson, kommenterar händelsen:

“Många Malmöbor satte nog kaffet i vrångstrupen när de slog upp Sydsvenskan i måndags morse och läste om de bortgifta minderåriga barnen. Alltså asylsökande som Malmös stad inhyser och låter bo kvar med sina äldre män. Detta är ju barnäktenskap som är förbjudet i Sverige. Jag är själv ledamot i Sociala resursnämnden men har inte fått veta att detta förekommer, så jag känner mig lurad.”

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner