Situation Malmö

Brist på män i Sommarscen Malmö

Brist på män i Sommarscen Malmö
mars 18
11:34 2016

Sommarscen Malmö har som en del av en kommunal jämställdhetsstrategi räknat vilket kön som dominerar scenen.

Som en del av den kommunala kulturförvaltningens jämställdhetsstrategi i Malmö så har Sommarscen Malmö gjort en jämställdhetsanalys där man räknat antalet kvinnliga akter, manliga akter och “50/50” akter. I sin jämställdhetsanalys beskriver Sommarscen Malmö hur man kategoriserat akterna:

“Det vill säga, en kvinnlig artist med kompband räknas som en kvinnlig akt oavsett hur många av kompmusikerna som är män och vice versa. Vad gäller band och grupper så räknas det dominerande antalet kvinnor respektive män och avgör om det är en kvinnlig, manlig eller 50/50-akt. Grupper och band där både kvinnor och män utgör frontfigurer räknas som 50/50-akter. Om samma grupp ger flera föreställningar räknas dessa endast en gång.”

52 procent av föreställningarna på Sommarscen Malmö har kategoriserats som “kvinnliga akter” medan 37 procent har kategoriserats som “manliga akter” och 11 procent är “50/50 akter”. Även filmvisningarna som visats på Sommarscen Malmö har genomgått liknade kategorisering. 38 procent av filmerna har haft manliga regissörer, 50 procent av filmerna har haft kvinnliga regissörer och 12 procent av filmerna har haft “50/50” regissörer.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner