Situation Malmö

Dan Eliasson underminerar rättsstaten!

Dan Eliasson underminerar rättsstaten!
januari 22
08:39 2016

Nima Gholam Ali Pour går igenom mörkläggningen av sexövergreppen i Kungsträdgården och menar att Dan Eliasson måste avgå.

Den 10 januari publicerade Dagens Nyheter en artikel där man citerar en polischef som säger:

“Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna.”

Det polisen pratar om är sexövergrepp där gärningsmännen är asylsökande. DN publicerade denna artikel en dag efter att Nyheter Idag avslöjade att DN mörklagt sexövergrepp som ägt rum i Kungsträdgården, i augusti 2015, där gärningsmännen var asylsökande. DN:s strategi är uppenbar. Eftersom mörkläggningen av sexövergreppen väcker avsky bland allmänheten så väljer DN att lägga hela skulden på polisen. Samtidigt har Peter Wolodarski som har åsikter om allt och alla plötsligt gått upp i rök. Att mörklägga sexövergrepp ser inte bra ut i ens CV så Peter Wolodarski har för tillfället försvunnit.

Det är ingen tvekan om att Dagens Nyheter bär en stor del av ansvaret för mörkläggningen av sexövergreppen. Det är ingen tvekan om att endast de hårdaste orden ska användas för att beskriva de omoraliska handlingar som DN:s medarbetare har begått. Det är ingen tvekan om att Peter Wolodarski är skyldig tjejerna som blev utsatta för sexövergrepp en offentlig ursäkt. DN bär ett ansvar eftersom de valde att skydda gärningsmännen genom att hålla tyst om sexövergreppen.

Medan tidningar kommer och går så består polisen. Medan en tidning kan vara oberoende liberal eller oberoende lögnare, som i DN:s fall, så måste polisen vara neutral. Jag är ganska säker på att tjejer som blivit utsatta för sexövergrepp av asylsökande inte kommer att kontakta DN längre, med tanke på att DN prioriterar en romantisering av en liberal invandringspolitik framför tjejernas utsatta situation. Men det måste finnas en polismyndighet som tjejer som blir utsatta för sexövergrepp kan kontakta. Det måste finnas en polismyndighet som man kan lita på. Det måste finnas en polismyndighet som gör sitt jobb även om det skulle gynna Sverigedemokraterna.

Att polisen är politiskt neutral är viktigt för en demokrati. De ca 800 000 svenskar som röstade på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet 2014 får inte känna att polisen är emot dem. Det ingår inte i polisens uppdrag att göra politiska överväganden.

Även om man är Sverigedemokrat måste man kunna veta att polisen gör sitt jobb. Men med tanke på att det finns poliser som gör politiska överväganden så kan man inte riktigt veta om polisen kommer göra sitt jobb eller vad som enligt olika poliser kommer gynna Sverigedemokraterna.

Ska vi verkligen leva i ett Sverige där vi måste tvingas kontakta “rätt” polisman som har “rätt” politiska åsikter för att få den service man ska få av polisen? Det är åt det hållet vi är på väg med poliser som gör politiska överväganden. Lagen kommer inte vara blind längre utan lagen kommer stirra på din politiska tillhörighet. Så vad kommer egentligen skilja Sverige från en bananrepublik?

Ännu värre är att människor inte kommer att anmäla brott till polisen om gärningsmannen skulle råka vara en asylsökande eller invandrare. Man skulle utgå ifrån att eftersom polisen gör politiska överväganden så kommer de inte lösa brott där gärningsmannen har en viss hudfärg eller hårfärg. En sådan impotent polismyndighet skulle leda till att extremister och våldsverkare får mer inflytande. I avsaknad av en fungerande rättsstat så växer extremismen.

Tjejer som blivit utsatta för sexövergrepp kommer inte glömma sexövergreppen bara för att polisen inte gör sitt jobb eller för att DN försöker mörklägga. De tjejerna kommer stödja andra lösningar för att få rättvisa. Men om Sverige blir ett land där andra krafter än polisen ska upprätthålla lagen, då kommer det vara extremisterna som styr och ställer i Sverige.

Det ligger därmed i vänsterns eget intresse att dessa poliser som är så besatta av att missgynna Sverigedemokraterna får sparken och att deras förebild, rikspolischefen Dan Eliasson, som har förklarat att han “kräks” över partiledaren för riksdagens tredje största parti, också får sparken. Förtroendet för polisen kommer aldrig kunna återupprättas så länge majoriteten av Sverige vet exakt vilket parti som rikspolischefen hyser agg mot. Sverige har idag en politisk rikspolischef och detta underminerar den svenska demokratin och rättsstaten.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner