Situation Malmö

Den öppna dörrens stängda baksida

Den öppna dörrens stängda baksida
oktober 02
08:19 2017

Något jag tänkt lite över är att man ofta nämner islam och mångkultur i samma mening som om dessa ord har mycket gemensamt med varandra. Jag skulle snarare våga påstå att islam och mångkultur är varandras motsatser. Man kan ju börja med att titta på hur mycket mångkultur där finns i länder med muslimskt styre, inte mycket skulle jag påstå. Sen kan man ju också ställa sig frågan hur det är att vara jude i det globala Malmö, med tanke på den judiska utflyttningen från Malmö så är nog inte trygghet det första en människa med judiskt påbrå associerar Malmö med. Vi har öppnat dörren för antisemitismen, den dörren kan inte vara öppen i ett öppet samhälle.

Mantrat att vi skall vara toleranta faller ju när man är tolerant mot det icke toleranta. Vi ser allt mer den öppna dörrens stängda baksida när vi är toleranta mot det intoleranta. Man kan ställa sig frågan hur ett mångkulturellt samhälle skall fungera när en alltför stor hänsyn tas till just det som inte är mångkulturellt, alltså islam i detta fall. Om Malmö hade varit den mångkulturella och spännande stad som den ibland utmålas som så är jag övertygad om att judar inte flytt Malmö på det viset som judar gjort. Även om det uppmärksammats vid ett par tillfällen att judar är utsatta i Malmö talas det löjligt lite om detta i förhållande till hur illa det är. Judar fördrivs mer eller mindre ut ur sin stad utav människor som i många fall inte ens är svenskar, vilket är helt vansinnigt. Varför det ses mellan fingrarna på detta enorma problem i ett samhälle där det pratas om allas lika värde, öppenhet och tolerans är lite som om att Clark Olofsson skulle hålla en moralpredikan kring vikten av att följa lagar. Men med ett styre utav vänsterinriktade Israelmotståndare så är alla naivistiska idéer och projekt möjliga.

Styret som finns i Malmö vill uppenbarligen inte stöta sig med muslimska grupperingar i staden, dels för deras syn på Israel och Palestina, men också för att man inte vill tappa viktiga väljargrupper. Indirekt visar detta på att vänsterstyret i Malmö absolut inte är speciellt mångkulturellt och ställer grupp mot grupp. Jag säger inte att det är fel att inte vara mångkulturell eftersom jag personligen inte tror på mångkultur och jag säger heller inte att det är fel att ställa grupp mot grupp eftersom att det är just det politik går ut på. Den styrande vänsterfalangen i Malmö har valt sida och det är inte på judarnas sida de står. Jag har också valt sida och jag kan säga att jag står helhjärtat på judarnas sida.

Om mindre än ett år är det dags för val och Malmö behöver ett nytt styre och en ny politik. En av många viktiga frågor för Malmö är hur vi skall få bort antisemitismen från Malmö. Till att börja med måste ögon öppnas och spadar måste få kallas spadar. Även modet att sätta ner en bestämd och tung fot mot antisemitismen behövs. Ekot av denna nersatta fot skall kännas i hela Malmö, genom varje moské som en varnande skakning och genom varje synagoga som en klapp på axeln och ett löfte om en trygg framtid för Malmös judar.

 

Alexander Lagerroth

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner