Situation Malmö

Den svenska regeringen sover

Den svenska regeringen sover
november 19
13:07 2015

Kurt Eriksen delar med sig av sina tankar om terrordåden i Paris.

Terrordåden sprider sig över västvärlden, under tiden sover den självgoda svenska regeringen. En statsminister som inte kan erbjuda något annat än ”ordning och reda” duger inte längre. Jag är gammal nog att minnas Per-Albin Hanssons lugna röst förkunna att Sveriges beredskap är god även om han visste att så icke var fallet.

Till skillnad från då och nu var ju Per-Albin en given landsfader som hade folkets förtroende, idag har vi inga regerande politiker som klarar detta.

Sveriges försvar 1939 var uselt. Efter WW1 var man övertygad om att detta var kriget som skulle garantera ”Fred i vår tid”. När WW2 utbröt stod Sverige med tomma tygförråd och med kvarliggande ålderdomliga vapen och uniformer.

Man mobiliserade soldater utan egentlig utbildning som kunde förläggas på kobbar och skär i hopp om att den lede Fi skulle avskräckas.

Som väl var hade Sverige skickliga diplomater med bra skolning till förfogande. Genom att kompromissa med Tyskland klarade diplomaterna hålla den skenbara freden intakt. Läget i världen är idag helt annorlunda. Då visste man vem som var vän eller fiende, det vet vi inte idag. Den stora folkvandringen och den svenska eftergiftspolitiken har skapat ett samhälle som inte längre håller ihop. Svekdebatter och åsiktsförtryck har, i flera år, sått split i landet och mellan medborgarna. Man hatar sina meningsmotståndare. Jag har alltid menat att hat är det starkaste ordet när ingen kompromiss kan genomföras. Nästa ord är krig.

Vi har inte lärt oss känna igen den nya formen av krigföring, sabotage, terror, och ekonomisk krigföring. Händelserna i Paris visar tydligt hur ett 3:e världskrig kommer att utkämpas. Ett enormt inbördeskrig där ingen går säker, civil såväl som militär.

Ett samhälle där ingen kan lita på sina grannar eller för den skull sina närmaste vänner och familjemedlemmar. Fenomenet känns igen från diverse diktaturer världen över där man odlat egoismens giftiga droger i generationer. Se Öststaterna våra närmsta grannar österut.

Folkvandring har förekommit i alla tider. Man flyr från krig, man flyr från fattigdom, man flyr för att skaffa sig ett bättre och rikare liv. Vad man tydligen inte kan fly ifrån är det nedärvda religiösa trycket. Ändå lever vi i moderna samhällen och borde inte leva efter någon forntida tyranns sjuka hjärnspökes skrifter i någon form.

 

Kurt Eriksen

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner