Situation Malmö

Det handlar om våra sociala rättigheter

Det handlar om våra sociala rättigheter
januari 15
08:02 2016

Nima Gholam Ali Pour berättar varför det alltid blir ett val mellan välfärden och invandringen.

Något som är svårt att förstå är hur vänstern i Sverige resonerar omkring de sociala rättigheterna när de samtidigt vill hjälpa alla världens flyktingar. Sociala rättigheter, som rätten till utbildning eller rätten till en bostad är rättigheter som har ett pris. Utbildning kostar. Lärare måste få sina löner och det måste finnas lokaler där utbildningen ska äga rum. Endast Malmö stads grundskoleförvaltning har en budget på 3,5 miljarder kr. Jag har inte hört talas om några lärare som vill jobba gratis. De flesta lärare vill ha högre löner. När det gäller bostäder så räcker det inte med att du kan betala hyra. Du måste stå i kö för att en dag kunna få en bostad. Så vi kan konstatera att sociala rättigheter har ett högt pris.

Den dagen vi inte kan betala priset för våra sociala rättigheter så kommer vi förlora dessa sociala rättigheter. När resurserna tar slut så är allt det där som varit självklart i en välfärdsstat inte så självklart längre. Det är inte självklart att just ditt barn ska få en utbildning när vi saknar sociala rättigheter. Det är inte självklart att just du ska ha en bostad om vi inte har råd med sociala rättigheter. Det är inte Gud som ger dig sociala rättigheter. Det är skattebetalarna som ger dig sociala rättigheter, och om vi slösar alla skattemedel på invandringen så har du inga sociala rättigheter längre. Så enkelt är det faktiskt. Det här verkar inte vänstern förstå, hur många gånger man än berättar det för dem.

Vänstern har ju sina utopier om samhällen där arbete ska vara frivilligt och ingen ska behöva sälja sin arbetskraft men i verkligheten så kostar saker och ting och inte många människor är så snälla att de jobbar gratis. Så till sist blir det så att våra sociala rättigheter i Sverige hamnar i motsättning till invandringens kostnader, vare sig vi vill det eller inte. Så länge våra sociala rättigheter kostar och invandringen kostar så måste vi prioritera vilka kostnader vi vill ta på oss. Resurserna är inte oändliga. Så de partier som väljer massinvandring väljer per automatik bort dina och mina sociala rättigheter. Sen kan de säga vad de än vill på första maj. De har ändå valt bort dina och mina sociala rättigheter.

Om man ska vara ärlig så måste man berätta för människor om valet mellan invandring och en välfärdsstat. Det är inget retoriskt knep utan det handlar om att den ekonomiska kakan har en begränsad storlek och om invandringens kostnader skenar iväg så får man genomföra nedskärningar någonstans. Så innan vi tar in 100 000 asylsökande till, till Sverige, måste vi ställa svenska folket några frågor. Vilken del av er välfärdsstat vill ni offra? Vem är det som inte vill ha någon bostad? Ska vi sänka A-kassan? Vem vill ge bort sin pension? Är det någon som vill hamna på gatan när han/hon blir sjuk? Någon? Just det. Ingen vill egentligen ha den här massinvandringen om det innebär att välfärdsstaten ska nedmonteras.

Vänstern sitter inte still. Utan man försöker alltid förvirra det svenska folket genom debatter som är helt och hållet irrelevanta. Men okej, låt oss besvara vänstern ändå. Under julen ville Fridolin-vänstern övertyga folk att om vi kan handla julklappar så kan vi också finansiera invandringen. Okej, är det någon som vill sluta handla julklappar för att Muhammed ska komma till Sverige? Är det någon som vill ha en invandringsskatt? Höjda skatter? Någon?

Vänstern fortsätter och förvirrar folk med irrelevanta debatter. Alla har väl hört vänsterpartisten säga hur höga företagens vinster är. Okej, är det någon som vill att en viss andel av företagens vinster ska finansiera invandringen? Är det någon som faktiskt föreslår en sådan galen idé? Nej, invandringen i Sverige har alltid belastat de mest utsatta i det svenska samhället.

Julhandeln kan inte finansiera invandringen. Företagens vinster kan inte finansiera invandringen. När invandringens kostnader blir alltför höga så är det välfärden man slaktar. Det händer idag och det har hänt de senaste 20 åren. Debatten handlar om välfärd eller invandring. Vänstern i Sverige har valt massinvandring framför våra sociala rättigheter.

Att vänstern har valt massinvandring framför våra sociala rättigheter innebär inte att Sverige har drabbats av vansinne. Däremot innebär det att 1,5 procent av Sveriges befolkning som är medlemmar i Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har drabbats av vansinne. Jag bryr mig faktiskt inte om varför dessa partier har valt bort våra sociala rättigheter. Jag vet endast att 1,5 procent av Sverige inte har rätten beröva resten av befolkningen deras sociala rättigheter, bara för att denna 1,5 procent har fått något världsförbättrarkomplex som inte går att bota ens genom att presentera fakta eller siffror.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner