Situation Malmö

Familjeåterföreningar skapar hemlöshet

Familjeåterföreningar skapar hemlöshet
augusti 29
08:17 2016

Migrantkrisen under hösten 2015 har resulterat i att många familjer har återförenats. Men då bostäder saknas så leder dessa återföreningar till ökad hemlöshet.

Stadsområdesnämnd Öster som är en av Malmö stads stadsområdesnämnder beskriver i sin delårsrapport som omfattar perioden januari-april 2016, hur invandringen förvärrar hemlösheten i Malmö:

“En del flyktingar kommer som anknytning till någon som redan bor i stadsområde Öster. Anknytningspersonen bor ofta i familjehem, inneboende eller i en lägenhet som inte är anpassad för en stor familj. Då det råder begränsad tillgång på större lägenheter medför detta inte sällan att familjen bereds boende på hotell eller vandrarhem.”

Inom stadsområde Öster ingår Rosengård som är en stadsdel i Malmö känd för att ha en stor andel personer med utländsk bakgrund. 2013 hade 88 procent av Rosengårds befolkning utländsk bakgrund.

I och med migrantkrisen under hösten 2015 så har migranter återförenats med familjemedlemmar i stadsområde Öster. Men eftersom det saknas bostäder för stora familjer så blir dessa familjer hemlösa och hamnar på hotell eller vandrarhem som finansieras av kommunen.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner