Situation Malmö

Galenskaperna fortsätter in i 2016

Galenskaperna fortsätter in i 2016
januari 09
16:23 2016

Pontus Andersson inleder 2016 med ett konstaterande att invandringsdebatten i Sverige kommer fortsätta åtminstone ett par veckor framöver.

Vi lämnar nu bakom oss ett händelserikt 2015 som i den svenska samhällsdebatten framförallt berört tre viktiga frågor: Decemberöverenskommelsen, tiggeriet och invandringen. Gemensamt för dessa frågor är att Sverigedemokraterna genomgående haft huvudrollen i debatterna då det varit oerhört svårt att diskutera dessa frågor utan att Sverigedemokraternas perspektiv på frågan kommer på tal.

Redan i början av det nya året har vi fått inse att invandringsfrågan kommer fortsätta att toppa dagordningen i samhällsdebatten ytterligare ett par veckor. Den fjärde januari infördes som bekant gränskontroller mellan Sverige och Danmark. Inte sedan 1952 har vi behövt visa pass vid in/utresa. Tiderna har dock förändrats. När vapen, droger och människor flödar fritt in i landet är upprättade gränskontroller rätt väg att gå. Upprättade gränskontroller ska inte ses som ett hot mot vår frihet som vissa verkar tycka, utan snarare ett stärkande av vår frihet och trygghet. Laglydiga människor drabbas naturligtvis inte av att behöva visa ID-handlingar, möjligvis tar inresan till Danmark ett par minuter extra, men dessa minuter är vad som krävs för att upprätthålla vår trygghet och säkerhet. 

Henrik Schyffert hälsar att det inte tar längre tid än att beställa en Capricciosa med Fanta och förnya sitt Netflix-abonnemang.

Bara Malmö har en svart marknad som beräknas till 5 miljarder kronor om året och illegala invandrare arbetar på hundratals företag runt om i staden. Med både inre och yttre gränskontroller kan vi straffa fler kriminella och skapa mer trygghet åt oss laglydiga medborgare. I en perfekt värld hade naturligvis inte gränskontroller behövts, men jag är inte naiv. Norden och Europa ser inte ut som det gjorde förr, gränskontroller behövs idag för vårt eget bästa.

 

Strax efter nyår började de alternativa nyhetssajterna på internet rapportera om massövergrepp vid nyår i den tyska staden Köln. Ett par dagar senare hakade de mer etablerade medierna på och debatten var i full gång.

Från vänsterhåll har man, inte oväntat, valt att skuldbelägga män för händelsen. ”Det är män i grupp som är problemet – etniciteten är irrelevant!” är ett populärt uttryck från den mer och mer desperata vänsterpöbeln. Resonemanget är naturligtvis både oseriöst och dumt eftersom personernas kultur innehållande en nedsättande syn på kvinnor är det stora problemet. Personernas etnicitet är naturligtvis lika intressant att veta här som att veta vilka etniska grupper som strider mot varann i östra Ukraina, eller vilka som intog Norge 1940. Att lägga skulden på ”män” är naturligtvis ointressant när personerna i fråga har gemensamma nämnare som är betydligt mer intressanta än personernas kön.

Även debatten om separata tider på badhus för män och kvinnor blossade upp på nytt i samband med denna incident. Jag tror de flesta nu inser varför vissa kulturer kräver dessa separata tider för män och kvinnor. Och låt mig vara helt ärlig. Tycker man att kvinnor ska behöva klä sig på ett visst sätt för att slippa bli sexuellt trakasserade har man ingenting som helst i Sverige att göra.

Slutligen rapporterade SVT idag att Raed som bor i flyktinglägret på Revinge utanför Lund nu väljer att återvända till Irak eftersom han tyckte att Sverige var kallt och fuktigt.

Galenskaperna ser alltså ut att fortsätta in i 2016. Vi hörs framöver!

 

Pontus Andersson

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner