Situation Malmö

Har barn i Malmö inga mänskliga rättigheter?

Har barn i Malmö inga mänskliga rättigheter?
november 12
08:40 2015

Nima Gholam Ali Pour diskuterar vänsteraktivisternas användning av människorättskonventioner i debatten som följde efter avhysningen av tiggarlägret.

Det har sagts och skrivits så mycket nonsens i debatten omkring avhysningen av tiggarlägret i Malmö att det mesta inte har varit värt att bemöta överhuvudtaget. Vad kan man egentligen säga när Mikael Olsson Al Safandi i Sydsvenskan menar att det är kommunens uppgift att se till att ett tiggarläger ska få “platser, vatten och sanitet”? Det finns inte mycket att säga eftersom kravet att kommunen på skattebetalarnas bekostnad ska underhålla ett illegalt tiggarläger ligger bortom kommunallagen och allt mänskligt förnuft.

Däremot så finns det ett inlägg från vänstern i debatten omkring tiggarlägret som jag vill bemöta. Diverse vänsteraktivister och människorättsorganisationer har sagt att Malmö stad har åsidosatt de mänskliga rättigheterna och den europeiska sociala stadgan. FN:s särskilda rapportör i minoritetsfrågor har i ett brev till Margot Wallström skrivit att avhysningen av tiggarlägret kan få allvarliga konsekvenser för romernas mänskliga rättigheter. Centrum för Sociala Rättigheter skriver i Expressen:

“Den europeiska sociala stadgan, som Sverige förbundit sig till, ger vid hand att ingen kan bli vräkt, inte ens från en illegalt ockuperade plats, utan att värdigheten hos de berörda personerna respekteras och utan att alternativa bostäder görs tillgängliga.”

Sedan 2011 har mer än 400 personer vräkts från sina bostäder i Malmö utan att någon sagt någonting om mänskliga rättigheter eller den europeiska sociala stadgan. Har svenskar inga mänskliga rättigheter?

2014 så vräktes 30 barn i Malmö. Malmö är faktiskt den stad i Skåne där flest barn vräktes under 2014. Har dessa barn inga mänskliga rättigheter? Var fanns alla dessa människorättsorganisationer när dessa barn förlorade sina hem? Dessa barn har förlorat sina hem och vänsteraktivisterna som gråter krokodiltårar för EU-migranterna brydde sig aldrig om dessa vräkta barn.

Av de 117 barn som vräktes i Skåne under 2014 så handlade 89 procent av vräkningarna om att barnens föräldrar hade hyresskulder. Avhysningar är inget nytt i Sverige. I Malmö brukar man till och med vräka barnfamiljer. Vänstern har inte brytt sig om avhysningar förrän ett illegalt tiggarläger revs ner.

De människor som utsätts för avhysningar i Malmö varje år har försökt hitta ett jobb men inte lyckats då vi har 6,7 procent arbetslöshet i Sverige och 15 procent arbetslöshet i Malmö. De var inga utländska tiggare och de hade inte ockuperat någons mark.

Hela den här cirkusen som vänstern har satt igång för att visa “solidaritet” med utländska tiggare är som att spotta i ansiktet på alla malmöbor som har blivit vräkta. Om de mänskliga rättigheterna inte var relevanta när mer än 400 malmöbor blev avhysta de senaste 5 åren, så är de mänskliga rättigheterna inte relevanta nu heller när utländska tiggare blir avhysta.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner