Situation Malmö

Hatet mot svenskar är patetiskt

Hatet mot svenskar är patetiskt
juni 21
08:09 2016

Nima Gholam Ali Pour skriver om hatet mot Sverige och svenskar och hur social utsatthet inte kan fungera som en ursäkt för detta hat.

I maj månad så publicerade Expressen ett reportage om fientligheten mot svenskar i Malmös invandrartäta områden. Reportaget liknade mest en dålig ursäkt för att media vägrat belysa detta utbredda problem i Malmö. Ursäkten var dålig eftersom problemet förenklades och man vägrade beröra de grundläggande orsakerna till hatet mot svenskar. Man vägrade beröra mångkulturalismen som bevarar öppet rasistiska främmande kulturer i det svenska samhället. Det finns minderåriga muslimer i Malmö som trots sin unga ålder kan presentera välutvecklade resonemang om varför den svenska kulturen är underlägsen islam. Att förenkla denna ideologiska rasism mot svenskar och få det att handla om att människor är förvirrade eller förtryckta är en förvrängning av verkligheten.

I min bok “Därför är mångkultur förtryck” beskriver jag det utbredda hatet mot Sverige och svenskar på följande sätt:

“Det mångkulturella samhället motverkar integration i det svenska samhället genom att varje integrerad invandrare som väljer att bli en del av Sverige och tar till sig den svenska kulturen förvandlas till en ‘Onkel Tom’. Hatet mot Sverige är därmed en integrerad del av det mångkulturella samhället. Man ska hålla sig till sin egen kultur och ta avstånd från den svenska kulturen. Konsekvenserna av detta ser vi i invandrartäta förorter där symboler för det svenska samhället, som kommunala skolor och bibliotek, bränns ner eller utsätts för sabotage.”

Hatet mot svenskar är en del av ett större ideologiskt projekt där mångkulturalism alienerar invandrare från det svenska samhället och framställer det svenska samhället som hotet, vars flagga är “rasistisk”, vars nationalsång inte ska sjungas och vars identitet ska hånas. Man behöver inte leta mycket för att hitta någon makthavare som hånar Sverige och dess identitet på något sätt. På nationaldagen 2016 så skriver chefredaktören för tidskriften Expo:

“Idag är det nationaldagen. Och ingen verkar veta hur man ska fira. Grilla? Titta på artister på tv? äta smörgåstårta? posera i folkdräkt? äta mat från världens alla hörn? Gå med barnen och äta glass i något sommarsömnigt centrum någonstans. Det enda som är bra med den här dagen är förvirringen. Så länge det här en dag där folk får ledigt för att göra lite vad de vill så är jag nöjd.”

Skärmavbild 2016-06-21 kl. 10.10.38

Samtidigt så skriver Vänsterpartiet “Ramadan Mubarak” på sin officiella Facebook-sida medan man inte nämner den svenska nationaldagen överhuvudtaget. Hatet mot Sverige finns inte av en slump utan det finns för att det finns alltför många makthavare som vägrar erkänna den svenska identiteten medan man med en mångkulturell ideologi lyfter fram alla andra kulturella identiteter, förutom den svenska, till skyarna.

Ett reportage om rasism i Malmö borde först och främst ta upp den enkla sanningen om den rangordning som finns i Malmö och som alla malmöbor känner till. Rasism mot judar förnekas. Rasism mot svenskar ursäktas. Rasism mot alla andra grupper fördöms och bekämpas med hjälp av skattemedel.

I själva reportaget som nämns ovan så kan man hitta en socialdemokratisk politiker som ursäktar rasism mot svenskar. Mubarik Abdirahman, socialdemokratisk ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen ursäktar rasismen mot svenskar med orsaker som “trångboddhet, arbetslöshet” och “människor som inte är integrerade i samhället”. Skulle han sagt samma sak om en svensk man skulle dragit av en muslimsk kvinna hennes hijab? Det tror jag inte. Svenska män som drar av någons hijab är onda rasister. Invandrarkillar som kallar en svensk kvinna för “svennehora” är offer för arbetslöshet och trångboddhet. Detta är en tydlig dubbelmoral.

Rasism mot svenskar och hat mot det svenska samhället kan inte ursäktas med social utsatthet. Sverige har i de flesta fall gett invandrare och deras barn större möjligheter än vad de skulle ha fått i sitt hemland. Det handlar om gratis utbildning, en trygg uppväxt, skattefinansierade fritidsaktiviteter och kanske viktigast av allt, människovärde. Om en irakisk ungdom skulle ha krävt en fritidsgård i sitt hemland så skulle han fått tillbringa en kväll i häktet och förmodligen utsatts för tortyr. I Sverige är det en självklarhet att alla ungdomar, speciellt ungdomar i invandrartäta förorter ska ha tillgång till en fritidsgård. Högt uppsatta politiker diskuterar denna fråga hela tiden. Så mycket värde har människor i Sverige, vare sig de är invandrare eller etniska svenskar. Det finns inte någon anledning för att invandrare ska hata Sverige eller svenskar.

Förresten, om man nu är så besatt av att hata Sverige och svenskar, så kan man alltid köpa en enkelbiljett tillbaka till den mardröm som man kallar hemland. Ingen har tvingat någon att stanna i Sverige. Antingen lever du i Sverige för att du anser att det här är ditt land och det land du vill leva i eller så är du en förvirrad människa. Om det verkligen är så att det finns något annat land som är “bättre” än Sverige så är det väl bara att åka dit. Vem hindrar dig?

Det är viktigt att vara tydlig. Har du svårt att få bostad eller jobb? Myndigheter har en skyldighet att hjälpa dig. Men du har inte rätten att hata människor eller landet du lever i bara för att ditt liv inte är problemfritt. Och om du hatar Sverige och svenskar så väntar resten av jordklotet. Sverige klarar sig utan ditt hat och dina ursäkter. Det är så vi bekämpar svenskhatet, med tydliga argument och budskap, inte med ursäkter.

Vi bor i ett land där vi har frihet, demokrati och mänskliga rättigheter. Vi har sociala rättigheter och möjligheten att utbilda oss om vi bara är beredda att anstränga oss. Vad är problemet? Varför ska man hata Sverige? Vad är det man inte har fått? Vi har nästan fått allt. Det finns vissa saker som kan förbättras. Vi har alltför många pensionärer som är ekonomiskt utsatta. Det finns sjukskrivna människor som inte får den hjälp de behöver. Men till och med dessa utsatta människor älskar Sverige och bidrar så mycket de kan. Om man verkligen tänker efter och tänker på alla de förmåner och rättigheter man har när man lever i Sverige så förstår man att man måste vara riktigt patetisk för att hata Sverige eller svenskar.

 

Nima Gholam Ali Pour

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner