Situation Malmö

Homofobisk imam uttrycker stöd för Centerpartiet

Homofobisk imam uttrycker stöd för Centerpartiet
augusti 21
07:51 2017

Efter ett möte så är Centerpartiets ordförande i Malmö, Niels Paarup-Petersen och den kritiserade imamen Salahuddin Barakat övertygade om att de har mycket gemensamt.

Imamen Salahuddin Barakat från Malmö har grundat Islamakademin och har haft mycket samarbete med Malmö stad. I maj så kritiserades Barakat i nyhetsmagasinet Fokus för att han på Islamakademins hemsida skrivit att kvinnor och män ska hållas åtskilda och inte ha fysisk kontakt. Även samhällsmagasinet Opulens som är mer vänsterinriktat skrev i juni att Islamakademin jämför homosexuella med mentalsjuka. Opulens menar också att ”en granskning av Islamakademins uttalanden och poddföreläsning visar att deras åsikter strider mot både Malmö stads värdegrund, läroplanen och socialtjänstlagen”. 2016 rapporterade norska medier att Salahuddin Barakat vägrat ta en kvinnlig norsk journalist i hand.

Dessa händelser fick SD Malmö att reagera i juni när Magnus Olsson och Nima Gholam Ali Pour skrev en gemensam debattartikel i Kvällsposten, där de krävde att Malmö stad skulle sluta samverka med Islamakademin.

I juli så skrev Salahuddin Barakat ett uttalande på Facebook där han uttrycker sitt stöd för Centerpartiet:

”Islamakademin fick idag besök av Centerpartiets ordförande i Malmö, Niels Paarup-Petersen och allianskollegan Joel Isa Laguna. Centerpartiet har framträtt som ett troligt alternativ för muslimer bl.a för att de tydligt och aktivt tagit ställning mot den antimuslimska retoriken. Om man lyckas förankra Annie Lööfs arbete och förhållningssätt så kan partiet gå långt i Malmö. 2018 kommer att bli ett spännande år.”

Paarup

Efter ett möte med Centerpartiets ordförande i Malmö verkar Barakat ha blivit övertygad om att det är Centerpartiet som muslimerna ska rösta på. Det framgår inte riktigt vad som ”den skånska liberalismens rockstjärna” Niels Paarup-Petersen och den homofobiske imamen Barakat har gemensamt, men Paarup-Petersen valde direkt efter mötet att bjuda in Barakat till ett möte hos Centerpartiet.

Paarup1

Att politiska partier försöker få stöd av muslimska ledare har varit Socialdemokraternas och Miljöpartiets paradgren, vilket orsakat flera skandaler för båda partier. Men nu verkar det som om det är Centerpartiet som genom möten med muslimska ledare vill bli partiet för Sveriges muslimer.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner