Situation Malmö

Ibn Rushd arrangerar arbetsmarknadsprojekt

Ibn Rushd arrangerar arbetsmarknadsprojekt
juli 04
21:48 2018

Studieförbundet Ibn Rushd som enligt MSB är grundat av Muslimska Brödraskapet får skattemedel av Länsstyrelsen Skåne för att genomföra arbetsmarknadsprojekt för asylsökande.

I en rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) så pekas det muslimska studieförbundet Ibn Rushd som en organisation som Muslimska Brödraskapet har bildat i Sverige. I rapporten skriver man följande om Ibn Rushd:

”Insynen i verksamheten är minimal med kombinationen stiftelse och aktiebolag samtidigt som verksamheten finansierats med skattemedel avsett för folkbildning men som gått till kapitaluppbyggnad.”

Samtidigt som dessa anklagelser riktas mot Ibn Rushd i en rapport från MSB så har Ibn Rushd distrikt Södra fått bidrag från Länsstyrelsen Skåne för att genomföra arbetsmarknadsprojekt för asylsökande i Malmö och Helsingborg.

Två gånger i veckan har Ibn Rushd besökt dels anläggningsboendet på Jägersro i Malmö, dels ett boende i Helsingborg. Man har också gjort utflykter till populära besöksmål såsom naturreservatet Kullaberg och olika museer.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner