Situation Malmö

Inga avgångskrav till Sestrajcic

Inga avgångskrav till Sestrajcic
november 02
16:32 2015

Oktober har varit en tuff månad för Vänsterpartiets starke man i Malmö, Daniel Sestrajcic.

Daniel Sestrajcic är ordförande för Vänsterpartiet i Malmö och riksdagsledamot. Under förra mandatperioden var Sestrajcic ordförande för kulturnämnden i Malmö och kommunalråd.

I början av oktober så anklagades Sestrajcic för att ha försökt sparka mot en polismans huvud. Sestrajcic kallade sparken för “fredligt och passivt motstånd”.

Under den andra hälften av oktober hamnade Sestrajcic i ännu en skandal där han deltog i pro-palestinsk demonstration där man enligt Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, hyllade knivattacker mot judar.

Om Sestrajcic är antisemit eller inte är en fråga som varit aktuell innan. 2013 anklagade Moderaterna i Malmö Daniel Sestrajcic för “judehat”, vilket resulterade i att Sestrajcic polisanmälde Moderaterna för förtal.

Men trots att Sestrajcic haft en minst sagt skandalös månad så har inget större drev påbörjats gentemot Sestrajcic och varken ledarskribenter eller någon i Sestrajcics eget parti har krävt att han avgår som ordförande för Vänsterpartiet i Malmö.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner