Situation Malmö

Islamistiskt studieförbund välkomnar nyanlända till Malmö

Islamistiskt studieförbund välkomnar nyanlända till Malmö
juli 17
15:43 2017

Malmö stad låter ett islamistiskt studieförbund hålla workshops för nyanlända.

408 nyanlända migranter kommer 2017 bli anvisade till Malmö av Migrationsverket. Enligt Migrationsverkets prognos ska fördelningen vara cirka 40 procent familjehushåll och cirka 60 procent ensamhushåll. Alla som tas emot för bosättning i Malmö ska ställa sig i bostadskö för att senare kunna få permanent bostad.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Malmö arbetar med att stödja nyanlända i deras bostadssökande. Bland annat via ett samarbete med studieförbundet Ibn Rushd som håller workshops med nyanlända om bostadssökande.

Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som har blivit kritiserad flera gånger bland annat för att ha spridit antisemitism och förespråkat islamism. I en rapport från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) så står det att Ibn Rushds ledning är ”helt styrd av Muslimska Brödraskapet”. Kristdemokraternas ungdomsförbund krävde i en debattartikel i december 2016 att det offentliga stödet till Ibn Rushd skulle dras in.

Trots dessa kontroverser omkring Ibn Rushd och dess islamistiska ideologi så är det denna organisation som Malmö stad samarbetar med när man arbetar med nyanlända som just kommit till Malmö.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner