Situation Malmö

Jag är inte naiv, och inte mina partikamrater heller

Jag är inte naiv, och inte mina partikamrater heller
november 24
10:57 2015

Ilvars Hansson beskriver etablissemangets naivitet, både på nationell och kommunal nivå.

Nu sades det, ordet alla väntat på, det förlösande ordet, ordet som skall rätta till allting. Sveriges Statsminister Stefan Löfven har uttryckt sin vishet och talat.

Vi har varit N-A-I-V-A sa han.

Sug på denna karamell ett tag… Vi har gått från årets ord till månadens ord vidare till veckans ord som är just NAIV. Vi går nog snart över till dagens ord eller varför inte ner på timnivå.

Det är på timnivå som Serviceförvaltningens personal tvingas att agera för att försöka hantera tillströmningen av yngre s.k. ensamkommande flyktingar. Man har nått taket.

I varje fall så vet numera Katrin Stjernfelt-Jammeh och hennes stab av medarbetare att hon är naiv och med henne följer hela den ledning som styrt Malmö under en generation.

Katrins politiske chef Löfven, som ju för övrigt har uttryckt att han tänkt tillbaka på tiden då han var svetsare, drar sig inte för att i solidaritetens namn dra in alla under naivitetens täcke. Vi Sverigedemokrater hjälper gärna till med en verklighetstillvänd uppfräschande svetskurs. Ju förr ju bättre.

Under detta naivitetens värdegrundstäcke, som vi Sverigedemokrater inte medverkat till, förekommer allehanda saker där täcket skyddar mot insyn. Man hade det uppenbart mysigt under täcket, man skapade pyssel som t.ex. decemberöverenskommelsen. Nu tycker man inte att det är så roligt att pyssla längre.

Först kände Ebba en kall väljarvind vina kring ryggslutet och försökte att dra till sig lite mer av täcket. Snabbt var Anna framme och ryckte åt sig en annan bit av täcket för att dölja sina interna skavanker. Täcket föll av och blottade sanningen att Jonas var naken.

Vi Sverigedemokrater valde att inte krypa med under täcket, utan valde att stå utanför. Istället har vi gång på gång varnat för följderna av en vansinnig totalinvandringspolitik och vi har förutsett dagens ohållbara kaos. Så Stefan, naiva är vi inte.

Katrin har beställt en påse pengar, i runda tal 380 miljoner, pengar som behövs för att driva Malmö vidare en liten stund. Man kan se det som en indirekt skattehöjning eftersom pengarna skall betalas tillbaka av någon skattebetalare i framtiden.

Påsens innehåll har finansminister Magdalena lånat av någon kompis som just nu inte anser sig behöva pengarna. Magdalena tänker låna mer än så, hon behöver 11 miljarder minst i en första omgång eftersom även andra städer har behov av penningpåsar.

Kanske är det så att utlåningskompisen har upptäckt att det är mycket billigare och mindre riskfyllt när Katrin och Andreas (Schönström) spenderar pengarna på saker som annars skulle kunna bli till problem i kompisens hemland. Vem vet?

Här kan man både äta kakan och ha den kvar.

Sanningen ligger framför våra fötter. Den har hittills visat sig med kirurgisk precision.

Ärende 99 i KF handlade om budget för den ökande hemlösheten i Malmö.

Är det verkligen rimligt att fylla på med fler människor när man redan har en hög hemlöshet? Varför hjälper vi inte de som redan finns i staden i första hand? Jag har svårt att förstå logiken bakom när man hyr villor i andra kommuner till kostnader som en vanlig löntagare och skattebetalare inte ens har i årsinkomst före skatt. Jag har likaledes svårt att förstå vitsen med att för skattemedel köpa 11 st. bostadsrätter på en delvis överhettad marknad. Det finns mycket som jag inte förstår och uppenbart inte Katrin heller.

I Malmö så finns det många viljor men ack så få arbetsviljor. ”Allt åt alla” visade återigen att man föredrar att spendera tid till att störa kommunfullmäktigemöten istället för att arbeta eller studera. När man då samtidigt får stöd av ”fritidsforskarna” inom Fi och Vänsterpartiet, ja då går det som det gick, man fick till slut rött kort.

Här efterlyser jag avstängning i några matcher eftersom det inte är första gången det händer. Man kan ju också fundera lite över säkerheten. Under en situation av ”Defcon 4” så släpper man in personer som är kända för att inte följa lagar och bestämmelser. Hur tryggt kändes det för fullmäktigeledamöterna?

Å andra sidan, Ni är ju naiva, det kan ju inte hända Er någonting här eller? Ni tillhör ju det goda laget som skyddas av värdegrundsfilten.

 

Ilvars Hansson
Ers. Kommunfullmäktige, Ledamot i Servicenämnden och Stadsområdesnämnd Väster.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner