Situation Malmö

Kyrkopolitiker från S ber SD-politiker att ”flytta”

Kyrkopolitiker från S ber SD-politiker att ”flytta”
augusti 14
07:27 2017

Leif Rosdahl (S) som representerar Socialdemokraterna i kyrkofullmäktige ber SD-politikern Nima Gholam Ali Pour att ”flytta”.

Leif Rosdahl (S) representerar Socialdemokraterna i Svenska kyrkans kyrkofullmäktige i Malmös pastorat. Han är dessutom kassör i stödföreningen Per Albin Hanssons hem som är en del av Socialdemokraternas verksamhet i Malmö.

När SD-politikern Nima Gholam Ali Pour i juli skrev ett facebook-inlägg där han uttrycker ilska över att en kvinna i Mariannelund mördats för att hon vägrat ta på sig slöja så kommenterar Leif Rosdahl på följande sätt:

”Känns ju inte bra att Du känner dig illamående, vore kanske en idé att flytta igen!”

När Situation Malmö kontaktar Nima Gholam Ali Pour så kommenterar han händelsen:

  • Ja, var ska jag flytta? Det är tragiskt att viss rasism är helt okej i Sverige. Om det hade varit en sverigedemokrat som sagt det här så hade drevet satt igång direkt.

Leif Rosdahl är på plats nio på Socialdemokraternas kyrkofullmäktigelista i Malmö inför kommande kyrkoval den 17 september och på plats åtta på stiftsfullmäktigelistan. Även Nima Gholam Ali Pour kandiderar inför kyrkovalet och är på plats två på Sverigedemokraternas kyrkofullmäktigelista i Malmö.

nimakyrkaNimakyrka1

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner