Situation Malmö

Låt oss inte glömma Alan Kurdi

Låt oss inte glömma Alan Kurdi
mars 16
08:37 2016

Nima Gholam Ali Pour berättar varför Sverige inte borde glömma Alan Kurdi.

Kommer ni ihåg Alan Kurdi? Det gör jag. Jag tänker på honom varje dag. Alan Kurdi var en tre-årig pojke från Syrien som hittades död vid en strand i Turkiet den 2 september 2015, efter att han drunknat i Medelhavet. Kurdi och hans familj var migranter som försökte ta sig in i Europa. Bilden av Kurdis lik användes av bland annat etablissemanget i Sverige för att opinionsbilda för en mer liberal flyktingpolitik. Bilden på Alan Kurdi skulle bli den vändning som etablissemanget i Sverige hoppades på. Genom att marknadsföra ett lik så skulle etablissemanget i Sverige få det svenska folket att stödja en vansinnig migrationspolitik. I en segerviss artikel, fem dagar efter att Kurdi avlidit, så skriver Nyheter24:

“I början av förra veckan, precis innan bilden på treåriga Alan Kurdi som hittades död på en strand publicerades, gjorde Sifo på uppdrag av SVT en undersökning om svenskarnas attityd till mottagandet av flyktingar. Svenska Dagbladet har under helgen bett Sifo att ställa exakt samma fråga en gång till. Resultatet är tydligt och statistiskt säkerställd – bilden har lett till ett uppvaknade.”

Stefan Löfven kommenterade bilden en dag efter att Kurdi drunknat:

“Jag vill använda sorgen och frustrationen till handlingskraft. Nu krävs kraftfulla beslut inom EU för att alla länder ska ta ansvar för de människor som flyr från krig.”

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson skrev att anledningen till att Expressen publicerar en bild på ett dött barn var följande:

“Bilden på lille Aylan som dog på flykt från kriget, på väg till säkerheten hos oss här i EU, är fruktansvärd. Den är plågsam att se. Det är mycket ovanligt att Expressen publicerar så här brutala skildringar, men detta fotografi dokumenterar en flyktingkatastrof som vi alla måste förhålla oss till. Kanske väcker bilden engagemang, kanske kan den därför rädda andra barn. Låt oss åtminstone hoppas det.”

Vi borde alla komma ihåg Alan Kurdi eftersom Alan Kurdis död inte ändrade någonting i Sverige. Opinionen för en restriktiv invandringspolitik är stark i Sverige. Den har växt sig stark trots all stigmatisering och trots att de som har förespråkat en restriktiv invandringspolitik har kallats allt från “rasister” till “främlingsfientliga”. Till slut blev opinionen för en restriktiv invandringspolitik så stark att etablissemanget i Sverige fick springa omkring och visa upp liket av ett tre-årigt barn, vilket är förkastligt ur ett moraliskt perspektiv. Så låt oss aldrig glömma Alan Kurdi och hur han utnyttjades av etablissemanget i Sverige. Alan Kurdi påminner oss om hur långt vissa politiker och medier är villiga att gå för att tvinga på Sverige en liberal invandringspolitik.

Etablissemanget sa till oss att vi aldrig skulle glömma Alan Kurdi men nu när deras liberala invandringspolitik har förkastats så har de själva tvingats glömma Alan Kurdi. Ändå har de inte förstått. Att svenskar vill ha en restriktiv invandringspolitik handlar inte om någon tre-årig pojke från Syrien. Det handlar om Sverige. Det är i Sverige bostäder saknas. Det är i Sverige det uppstår arbetslöshet om det kommer hit människor som saknar utbildning. Det är i Sverige som vi får sociala problem om tiotusentals människor plötsligt flyttar in i olika kommuner. Det handlar om tryggheten i Sverige.

Alla brydde sig om Alan Kurdi, men man kan inte be människor att välja Alan Kurdi framför sin familj, sitt samhälle och sitt land. Tro det eller ej men Sverige är viktigare än Alan Kurdi. Det är detta som etablissemanget inte förstår. Människor här i Sverige älskar sitt land. Vi har ett etablissemang som inte förstår detta.

Så etablissemanget visade oss bilden på Alan Kurdi och Sverige valde bort Alan Kurdi. Nu tror etablissemanget att människor var hjärtlösa. Nej! Det är här det uppstår ett missförstånd. Det är etablissemanget som är hjärtlöst när de väljer migranter från andra länder framför pensionärer och ungdomar i Sverige. Det är etablissemanget som är hjärtlöst när de förslummar förorter i Sveriges storstäder och skapar otrygghet i mindre städer. Det är etablissemanget som har svårt att sympatisera med kommuner som inte kan ta emot fler migranter, som saknar bostäder och skolplatser. Det är etablissemanget som inte förstår att polisen inte kan göra sin uppgift när man släpper in hur många migranter som helst. Vi har ett hjärtlöst etablissemang som gömde sig bakom Alan Kurdis lik och förväntade sig att människor i Sverige skulle ge upp alla sina drömmar och sin framtid för att Sverige skulle bli Europas härbärge.

Vi har också ett etablissemang som är beredda att göra vad som helst för att behålla makten. Igår visade de upp Alan Kurdis döda lik och ville öppna sina hjärtan. Idag är Alan Kurdi glömd och Moderaterna har lärt sig “ta ansvar” för Sverige genom att plagiera Sverigedemokraternas politik. Moderaterna tuktades till att “ta ansvar” men det är inte säkert att de fortsätter ta ansvar med en partiledare som 2001 motionerade i riksdagen för att Sveriges skulle få fri invandring.

Den opinion som tvingade fram en restriktiv invandringspolitik, trots att etablissemanget skändade Alan Kurdis kropp, måste förstå att dessa politiker som nu beslutat om att Sverige ska ha en restriktiv invandringspolitik, gjorde allt för att Sverige inte skulle få en restriktiv invandringspolitik. De försökte genom att visa upp Alan Kurdis kropp öppna dörrarna och göra Sverige till Europas härbärge. De misslyckades men om det var upp till dem så skulle de införa fri invandring imorgon. Dessa politiker är nu tvungna att föra en invandringspolitik som de inte tycker om. Gustav Fridolin är tvungen att hålla migranterna utanför Sverige även om han tycker att det är “skit”. Låt oss fortsätta tvinga dessa politiker att föra en invandringspolitik som är förankrad bland folket och som prioriterar Sverige.

Alan Kurdi påminner oss om hur lågt detta etablissemang var villiga att sjunka för att förverkliga sina drömmar om fri invandring, mot folkets vilja. Så låt oss aldrig glömma Alan Kurdi.

 

Nima Gholam Ali Pour

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner