Situation Malmö

Löfven sitter med Svarte Petter

Löfven sitter med Svarte Petter
november 30
12:45 2015

Kurt Eriksen delar sina reflektioner om regeringens vändning i invandringspolitiken.

Vi har varit naiva säger Sveriges statsminister Stefan Löfven i en intervju för Aftonbladet. ”Vi” har inte varit naiva. Du och dina enkelspåriga regeringsmedlemmar är naiva och enögda in i absurdum. I flera år och i flera valrörelser har det så kallade ”etablissemanget” med vänsterfolkets hjälp lyckats dupera valmanskåren med ren och skär desinformation och förtalskampanjer mot det parti som talade klarspråk och fakta. Stefan Löven, du är inta bara naiv, du har sysslat med rent bedrägeri i valdebatter och i riksdagstal.

Jag fick tidigt lära mig att en god försäljare aldrig pratar nedvärderande om sina konkurrenter, en lärdom som många politiker borde lägga på minnet. Var lyhörd, lyssna, han/hon kan ha rätt, jag kan ha fel, även om det svider i din enkelriktade tankebana. Du fick lurat 87 % av väljarna i ditt garn, gratulerar, men 13 % satt inne med den sanning som vi ser idag.

Trots denna vetskap vägrar du och dina bundsförvanter erkänna eller åtminstone antyda att dom hade rätt, du och dina, hade fel. Otroligt, vart är Sverige på väg? Hade Du lyssnat med öppet sinne hade du inte suttit med Svarte Petter idag. Sverigedemokraterna var tidigt medvetna om det som skulle komma men, trogen den svenska traditionen lät även du inga nya träd växa upp mot himmelen trogen de fotspår dina föregångare gått i.

Du/ni menar Sverige av gammal hävd vara ett invandrarland. Du/ni tar skamligen fel. Vallonerna byggde inte Sverige. Däremot anlitades ett antal valloner för deras kunskaper i bergshantering. Denna kunskap fick landet att börja blomstra. Järnhantering blev ett genombrott för svensk exportindustri och är fortfarande en av grundpelarna för landets ekonomiska villkor.

Alla dessa immigranter kom till absolut största delen från Europa. Över Medelhavet kom inga av betydelse. För dem som inte tror Sverige har någon historia eller historiskt intressanta personer som synts i internationella sammanhang eller påverkat historiens gång världen över vill jag starkt rekommendera att läsa lite svensk historia från dåtid till nutid.

Även om ett stort antal ledande företag av olika anledningar funnit det mera lönsamt att flytta till länder med fördelaktigare ekonomiska förutsättningar är grunden för verksamheterna svenska ingenjörers och entreprenörers verksamhet och duglighet. Sverige står för kvalitet och noggrannhet. Dagens problem är inte helt nya. Krigen i Vietnam medförde en flyktingvåg till Sverige och Norden. Amerikanska desertörer medförde ett narkotikaproblem vi inte sett tidigare även om det fanns i vissa kulturella kretsar. Nu spreds det till svenska ungdomar på gator och torg. Asiaterna lät sig integreras och är idag inget synligt problem. De amerikanska desertörerna vet man väl inte riktigt vart de tog vägen.

Så startade kriget i Balkan. En katastrof ingen ville uppleva med inbördeskrigets alla fasor i släptåg. Flyktingströmmen till Sverige gick att hantera och de flesta flyktingarna är väl etablerade idag men, som tidigare nämnts, de var Européer och med det menas att kulturkrocken var betydligt mildare, inga religiösa stridigheter.

Stora delar av Afrika svälter, barn dör av svält och förorenat vatten. Tillgången till läkarvård är i alltför många fall obefintlig och fattigdomen svår. Men, en del av Nordafrika har problem med sina religiösa företrädare sägs det. Jag tillåter mig tvivla.

Trots att regionerna praktiskt taget vadar i olja, olja som förvisso kräver lite kroppsarbete för att ge någon ekonomisk vinning, flyr unga starka män och pojkar till Skandinavien och Europa. Ja, jag vet, det borde skrivas Europa och Skandinavien men det är Skandinavien och Sverige som sitter med den illa beryktade Svarte Petter.

Dagligen anländer ett mycket stort antal ”flyktingar” till Sverige, så många att myndigheterna inte kan ta hand om alla dessa välklädda och välmående sociala turister det egentligen handlar om. Utan uppvisande av pass eller andra id-handlingar släpps denna flodvåg av kreti och pleti in i landet. Myndigheterna litar på att de uppgifter som lämnas är ärliga och ska respekteras.

Varifrån kommer du? Den frågan anses vara rasistisk och ställs därför inte, det vill säga, om inte tjänstemannen vill bli uthängd som rasist, fascist eller nazist och vem vill bli det? Hur som helst, individerna blir placerade på olika boenden i väntan på uppehållstillstånd. Tillgången till sådana boenden är svåra att finna idag. Man säger ”tak över huvudet” till flyktingen som nyss berättat hur han vandrat genom öknar, minfält, kvicksand och vilda djur och banditer. Ofta har vederbörande nära nog simmat över medelhavet med sin åldriga farmor på ryggen, slagits med hajar och pirater hängande i en lina från en livflotte.

Någon har klöst sig fast på en långtradares underrede, satt tånaglarna djupt i fordonets chassi och bitit sig fast i reservhjulet allt medan internationella agenter och hemliga poliser hängt i hasorna. Lika förbannat kommer de till den svenska gränsen nyklippta, väl klädda i senaste modetrenden som den värsta agent 007.

Trots alla fasor och umbäranden de upplevt under tiden som flykting ställer man stora krav på det erbjudna boendets standard och den maten som serveras. Göran Persson (f.d. statsminister) varnade för att EU-medlemskapet skulle öppna för just denna sociala turism som vi ser idag. Göran Persson var väl ingen sanningssägare men i denna fråga fick han rätt. Det homogena svenska samhället är ödelagt, förmodligen för tid och evighet på grund av naiva, verklighetsfrånvarande, konflikträdda politikers vanstyre. Men, vad gör man inte för att hamna i historieböckerna som tidernas absolut sämsta regering.

 

Kurt Eriksen

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner