Situation Malmö

Malmö stad samarbetar med islamister

Malmö stad samarbetar med islamister
april 27
08:01 2016

Situation Malmö kan nu bekräfta att det finns aktiva medlemmar i Malmös Unga Muslimer som stödjer Muslimska Brödraskapet. En bild som Situation Malmö publicerar visar fyra medlemmar från Malmös Unga Muslimer som visar det islamistiska Rabia-tecknet.

Situation Malmö har tidigare skrivit om samarbeten mellan Malmö stad och Malmös Unga Muslimer(MUM) som är en del av Sveriges Unga Muslimer(SUM). Ordförande för SUM är Rashid Musa som bland annat har sagt att kritiken mot Mehmet Kaplan betyder att “svenska muslimer inte har en plats i de politiska finrummen”.

Situation Malmö har mottagit tips om en bild som publicerades i Malmös Unga Muslimers Facebook-grupp i december 2013 där flera medlemmar i Malmös Unga Muslimer gör islamistiska Rabia-tecken med fyra fingrar. Tecknet innebär att dessa medlemmar i Malmös Unga Muslimer stödjer Muslimska Brödraskapet.

Den 22 april konfronterade Aftonbladet en av Grön Ungdoms lokala språkrör som visade samma tecken. Men Situation Malmö kan nu visa upp en bild där Malmös Unga Muslimer som har ett samarbete med Malmö stad och använder sig av Malmö stads lokaler också visar upp samma islamistiska tecken.

Skärmavbild 2016-04-27 kl. 10.19.51

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner