Situation Malmö

Malmöbo: Varför har regeringen plötsligt ändrat flyktingpolitik?

Malmöbo: Varför har regeringen plötsligt ändrat flyktingpolitik?
november 30
12:41 2015

Malmöbon Christer Arkemyr har skickat en insändare till Situation Malmö där han uppmanar politiker att använda sunt förnuft.

Varför har plötsligt regeringen och övriga partier upptäckt att den okontrollerade flyktingpolitiken inte fungerade? Hur kan man från en vecka till en annan bara ge upp sin hårdföra politik om att man skall följa alla konventioner angående flyktingars rätt att söka asyl. Plötsligt skall Dublin förordningen gälla, vilket vi medverkade till att sätta ur spel genom att låta flyktingar passera genom säkra länder till Sverige. Om vi följt den hade vi kunnat skicka tillbaka dom till landet dom passerade innan vi tog emot dom. Allt enligt Dublin förordningen. Men regeringen valde att blunda. Nu är situationen desperat och vi kan inte hantera det längre.

Vi sätter nu människor på gatan för att regeringen misslyckats med sin politik. Är det humant? Nej! Att införa gränskontroll gjorde att inflödet minskar minimalt, men fortfarande måste människor sättas på gatan då inga boende finns. Att våra polisiära och sociala myndigheter arbetar på gränsen till kollaps bryr inte regeringen sig om. Att samhället står inför en välfärdskollaps är klart.

Vad vi kan göra idag är att stänga gränserna och låta länderna som flyktingarna passerar genom ta sitt ansvar enligt Dublinförordningen.

Regeringen och övriga partier, utom det enda parti, SD, som varnat för detta, har nu tagit steg för att genomföra strängare regler som, enligt dom själva, bara för 2 månader sen kallade för rasistiska uttalande, men idag tar man själv dessa ord i sin mun! Att inte bjuda in ALLA partier till överläggningar om krisen är konstigt, då man nu tar samma beslut som SD står för. Sverige hade kunnat lösa denna kris på ett bättre sätt om inte partierna var så rädda för SD och deras politik. Vi har demokrati, men den tillämpas inte!

Jag förutsåg redan i september att det skulle kollapsa och jag är bara en vanlig människa som inte är insatt i politik, men använder mitt sunda förnuft. Jag hoppas att fler vill göra så för Sveriges bästa och för att kunna rädda vad som finns kvar av välfärden som nu kommer att genomgå sin största prövning sen 20-30 talet.

 

Christer Arkemyr

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner