Situation Malmö

NMR borde tacka Dinamarca

NMR borde tacka Dinamarca
juli 21
10:55 2017

Alexander Lagerroth efterfrågar nya begrepp när vänstern har urholkat betydelsen i viktiga begrepp som ”rasism” och ”nazism”.

Den stora trenden den senaste tiden på den politiska catwalken har varit diskussionen om fakta, faktaresistens och fakenews. Självfallet förstår jag att allt inte är svart eller vitt och att det kan finnas en gråzon mellan fakta och lögn. Men, det finns också gånger då det verkligen är svart eller vitt när det är långt från gråzonen.

Vi känner ju alla till den berömda åsiktskorridoren. Råkade man röra vid väggen när man gick i det naivistiska ledet i korridoren så visste man att hela godhetens kör skulle stämma upp i någon melodi om rasism och nazism. Än värre blev det om man tände en lampa i taket och valde att gå ut ur korridoren, för då hade man ett examensbevis i handen på att man var certifierad rasist. Fler och fler människor har gått ut ur dörrarna längs denna korridor och ropen från korridoren börjar sakta men säkert övergå till något förvirrat prat i sömnen.

Den politik som var rasistisk för tre år sedan är idag en politik som innebär att man förhåller sig till verkligheten och flyktingarna som skulle rädda välfärden ser inte heller ut att rädda välfärden om man uttrycker sig i underkant. Det var ju uppenbarligen inte så välgenomtänkt att kalla Sverigedemokraterna för rasister. Jag tror inte man hade gjort det heller om man vågat inse vad som höll på att hända, och som nu har hänt. Man kan ju tycka att det inte borde kräva tankeförmåga á la en kärnfysiker för att komma fram till att en så pass liberal invandringspolitik som Sverige haft och till viss del fortfarande har inte fungerar i längden, men det har ju hela tiden varit viktigare att det låter bra än att det är bra.

Men så kom NMR. NMR (Nordiska motståndsrörelsen) är både nazister och rasister, och det har ju varit Sverigedemokraternas paradgren enligt stora delar av etablissemanget, framför allt rasister men även lite nazister. Riksdagsledamoten Rosanna Dinamarca(V) har i riksdagen burit en t-shirt med texten ”SD=rasister”. Fredrik Reinfeldt(M) har upprepade gånger påstått att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti och lika så har även Stefan Löfven(S) uttryckt sig. Listan kan göras näst intill oändlig med personer som uttryckt sig på liknande vis. Problemet som uppstår när man använder fel ord för att beskriva något är att ordet både förlorar tyngd och innebörd. Nu har vi riktiga rasister och nazister inom framförallt NMR som begår våldsdåd i politiskt syfte, eller terrorism som man också kan kalla det.

Är man någorlunda intresserad eller insatt i politik är det en självklarhet att Sverigedemokraterna och NMR står väldigt långt från varandra både i synen på invandring och synen på ekonomi. Sverigedemokraternas öppna svenskhet kommer aldrig att kunna kombineras med NMR:s rastänkande och Sverigedemokraternas ekonomiska mittenpolitik kommer aldrig att kunna kombineras med NMR:s vänstersocialistiska ekonomiska politik.

Problemet med ordet rasism är att det fått beskriva allt som gått emot den liberala invandringspolitiken. Men nu när ett riktigt rasistparti i form av NMR har börjat visa sig mer och mer så hade det varit bra att ha begrepp för att beskriva detta parti. Nazister och rasister är de mest lämpliga begreppen för att beskriva NMR, men dessa ord har snart inget beskrivningsvärde kvar längre. Om människor börjar associera ord som rasism och nazism med kritik emot den liberala invandringspolitiken istället för vad orden faktiskt står för så riskerar riktiga rasister och nazister till slut att bli normaliserade.

Många är det som under åren riskerat att tona ner hotet som NMR utgör med hjälp utav lögner och förvrängningar när man kallat kritiker utav den liberala invandringspolitiken för bl. a rasister och nazister. Nej, det är inte rasism eller nazism att vara kritisk till en liberal invandringspolitik men det är en skam att vi inte har ett begrepp med tyngd och innebörd när vi på riktigt måste beskriva de riktiga nazisterna och rasisterna i bl. a NMR.

Efter några falska brandlarm blir konsekvensen att när det väl är skarpt läge så är det ingen som bryr sig och då riskerar man att brinna inne.

 

Alexander Lagerroth

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner