Situation Malmö

Nu skrotas de kritiserade stadsområdena i Malmö

Nu skrotas de kritiserade stadsområdena i Malmö
mars 02
14:15 2016

Efter många år av debatt har kommunstyrelsens ordförande, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommit till samma insikt som Sverigedemokraterna, Moderaterna och Liberalerna: att stadsområdena i Malmö ska skrotas.

Stadsområdenas vara eller icke vara har varit en het potatis de senaste åren i Malmöpolitiken. Sverigedemokraterna, Moderaterna och Liberalerna har sedan länge stridit för ett avskaffande och en centralisering av områdenas uppgifter.

De ekonomer som Situation Malmö pratat med på Stadshuset menar att en nedläggning av stadsområdesnämnderna skulle innebära en besparing för staden på drygt 30 miljoner kronor. En siffra som nämns i Sverigedemokraternas budgetreservation för 2016. Vidare skriver de att:

”Uppdra åt kommunstyrelsen att återkomma med förslag om att stadsområdesnämnderna skall avvecklas till förmån för ett system med kommungemensamma facknämnder.”

Ett förslag från Sverigedemokraterna som nu går helt i linje med vad kommunstyrelsens ordförande föreslår. Stjernfeldt Jammehs ambition är att sjösätta en ny organisation till årsskiftet.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner