Situation Malmö

SD påverkar politiken

SD påverkar politiken
juli 12
12:41 2017

Nima Gholam Ali Pour ger exempel från Malmö på hur SD har påverkat politiken och inspirerat politiker i andra partier samt tjänstemän att agera.

Olle Schmidt(L) som representerar Liberalerna i Malmös Kommunfullmäktige har skrivit en motion till Kommunfullmäktige, som nu är ute på en remissrunda bland de olika kommunala nämnderna i Malmö. I motionen kan man läsa:

”I några fall har det framkommit tveksamheter om huruvida en förenings verksamhet styrts utifrån nämnda demokratiska värderingar. Vi kan ta organisationen Framtidsföreningen, som uppbär kommunalt stöd av Malmö stad, som exempel. Enligt medieuppgifter har Framtidsföreningen, som hyr lokaler på Apelgårdsskolan, bjudit in Palestinska Rättvisecentret som bedriver verksamhet som ifrågasätter Israels rätt att existera. I kartor i läroböcker som använts ska Israel ha raderats ut på kartan. I samma lärobok förskönas terrorism och barn används som martyrer. Kommunledningens reaktion på dessa uppgifter har varit undvikande. Såväl kommunalrådet för skola som kommunalrådet för fritid har inte verkat vilja kontrollera uppgifterna eller grundligt undersöka förhållandena inom Framtidsföreningen.”

De ”medieuppgifter” som Schmidt hänvisar till är olika reportage som producerades av journalisten/aktivisten Tobias Petersson. Bland annat skrev Petersson om detta på sin blogg, Dagens Samhälle och Situation Malmö. Själv skrev jag också om detta på Situation Malmö och på engelska för Gatestone Institute. När Sverigedemokraterna fick reda på det här var vi snabbt ute och informerade allmänheten och vi tog även upp frågan i ett av Grundskolenämndens sammanträden den 24 februari 2016. Där fick vi varken stöd från Olle Schmidts parti, Liberalerna, eller Moderaterna. Sverigedemokraternas kommunalråd Magnus Olsson(SD) fortsatte att uppmärksamma denna fråga och tog upp denna fråga i Kommunfullmäktige. Men det fanns inget parti som gav något som helst stöd till oss när vi försökte uppmärksamma detta. De borgerliga partierna och de rödgröna var nöjda med att extremism spreds i kommunala skollokaler.

Efter att vi tvingats släppa frågan på grund av att inget annat parti uppmärksammade detta så råkade Olle Schmidt(L) se ”medieuppgifter”. Självklart berättar Schmidt inte källan till dessa medieuppgifter. Det är ju pinsamt att detta ägde rum i Malmö och att det bara var Tobias Petersson och Sverigedemokraterna som uppmärksammade det.

Vad Olle Schmidt(L) inte visste när han skrev motionen är att tjänstemännen i Malmö stad redan har reagerat på Sverigedemokraternas utspel om Framtidsföreningen och Apelgårdsskolan och tagit avstånd från denna förening.

Den 26 april hade jag mitt sista sammanträde med Stadsområdesnämnd Öster då stadsområdesnämnderna skulle läggas ner. Innan mötet börjar så dyker det upp en representant för Framtidsföreningen som menar att Malmö stads tjänstemän har börjat bojkotta deras förening eftersom en opinionsbildare från ”Israel-lobbyn” skrivit artiklar om deras verksamhet och att Sverigedemokraterna lyft frågan i Kommunfullmäktige. Även Apelgårdsskolan hade i samband med en renovering sparkat ut Framtidsföreningen. Detta visar att allt inte handlar om mandat och voteringar. Ibland kan Sverigedemokraterna påverka endast genom att uppmärksamma en fråga.

Olle Schmidt(L) fortsätter låta sig inspireras av Sverigedemokraterna. På sista kommunfullmäktigesammanträdet innan sommaren då Jörgen Grubb(SD) tänkte ställa en enkel fråga om den Qatar-finansierade moskén i Malmö så lämnade Olle Schmidt in en interpellation om samma Qatar-finansierade moské. Även Situation Malmö uppmärksammade moskébygget.

Hur Olle Schmidt(L) plagierar Sverigedemokraterna kan låta ganska komiskt men det är ett bra exempel på hur Sverigedemokraterna ändå påverkar politiken genom att sätta agendan om vad som är aktuellt och viktigt att diskutera. Det viktiga är att genomföra de förändringar som överensstämmer med Sverigedemokraternas politik. Sen spelar det ingen roll om det är en avdankad liberal politiker som tar åt sig äran. Det får han gärna göra. I sammanhanget är det oviktigt vem som tar åt sig äran, utan det viktiga är att vi genomför politik som förbättrar livet för våra uppdragsgivare, väljarna.

Det finns Olle Schmidt-typer överallt i Sverige. De behöver inte vara liberaler. De kan vara socialdemokrater eller moderater. Det är viktigt att man tar vara på dem. Även om de andra partierna inte tror så mycket om väljarna så vet väljarna mycket väl vilket parti som har varit kritiskt till byggandet av moskéer. Hur kan de glömma? Det var ju rasistiskt att kritisera moskéer bara för några år sedan. Dessutom finns det alltid protokoll och den som är intresserad kan se att Sverigedemokraterna var det enda parti som försökte hindra den Qatar-finansierade moskén i Stadsbyggnadsnämnden.

Väljarna vet mycket väl vilket parti som kritiserade islamismen först av alla. Vem kan glömma Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet, den felaktiga rubriken och drevet därefter? Det är inte så att väljarna har glömt vad som har hänt de tio senaste åren. Det är etablissemangets politiker och medier som låtsats att de glömt, men folket minns mycket väl. Så låt de andra partierna plagiera vår politik och hjälpa oss att genomföra vår politik samt sätta rätt ton på debatten. Låt de ta åt sig äran och få en klapp på axeln medan vi förverkligar våra samhällsvisioner. Sanningen är den att de andra partierna alltid har brytt sig om petitesser medan Sverigedemokraterna har brytt sig om de viktiga frågorna. Det vet väljarna.

 

Nima Gholam Ali Pour

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner