Situation Malmö

SD:s förslag kräver SD:s beslutsamhet

SD:s förslag kräver SD:s beslutsamhet
april 26
08:15 2017

En oenig rödgrön koalition har släppt klassisk SD-politik, flyktingstopp, som testballong. Men det krävs mer än flyktingstopp för att vända den negativa utvecklingen i Malmö.

Den 23:e april skrev flera medier om att Socialdemokraterna i Malmö kräver flyktingstopp. I många medier har man skrivit att ”stadens socialdemokratiska ledning” ska ställa kravet i ett brev till regeringen om att Malmö inte ska ta emot en enda nyanländ flykting under 2018. Men Malmös styre består av en rödgrön koalition bestående av Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Däremot så råder det tystnad på Miljöpartiet Malmös hemsida. Det är som om de inte har någon åsikt överhuvudtaget trots att de är med i ett kommunalt styre som pratar om att införa flyktingstopp.

Miljöpartiets kommunalråd i Malmö med ansvar för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter, Nils Karlsson, är den representant från Miljöpartiet som borde uttala sig just nu. Sydsvenskan menar att Nils Karlsson har klargjort att Miljöpartiet inte står bakom några formuleringar om flyktingstopp. Samtidigt hade jag en diskussion på Twitter med Nils Karlsson efter hans intervju med Sydsvenskan. Men där verkade han inte vara medveten om att Socialdemokraterna föreslagit ett flyktingstopp.

Nimo

För att vara säker på att veta var Miljöpartiet i Malmö står så borde man vänta på ett officiellt pressmeddelande eller att någon annan representant från Miljöpartiet Malmö uttalar sig. Med tanke på att Nils Karlsson förnekar att det finns ett förslag om flyktingstopp så är han inte trovärdig.

Men det finns inga tvivel att det rör sig om flyktingstopp. Vad Socialdemokraterna vill är att inte en enda nyanländ flykting ska anvisas till Malmö 2018. Om Miljöpartiet vill så kan de kalla förslaget för ”kärleksmur” eller ”grönt hinder”, men det är inget annat än flyktingstopp. Kombinerad med den kritik som Socialdemokraterna i Malmö uttrycker mot EBO-lagen så eftersträvar det rödgröna styret ett tillstånd där inga flyktingar överhuvudtaget kommer till Malmö.

Dessutom är det osannolikt att Katrin Stjernfeldt Jammeh inte förankrat detta hos det rödgröna styret innan hon gått ut med det. Självklart står Miljöpartiet till hundra procent bakom detta. Om de inte hade gjort det så hade de uttalat sig direkt och tagit avstånd från förslaget. Nils Karlssons förvirrade uttalanden är ett spel för gallerierna och med tanke på hans historia i sociala medier så kan han kosta på sig några sådana förvirrade uttalanden.

Flyktingstopp är klassisk SD-politik. I ett pressmeddelande från februari 2014 så säger SD:s kommunalråd i Malmö, Magnus Olsson:

”Malmö är kanske den stad i Sverige där man tydligast kan se konsekvenserna av den förda massinvandringspolitik som har genomsyrat Sverige och Malmö dem senaste 25 åren. Malmö är idag Sveriges mest segregerade stad. Vi har rekordhöga kostnader för socialbidrag, hemlöshet, fattigdom och arbetslöshet. Det råder akut brist på bostäder och förskoleplatser. Nu är det dags att tydligt markera mot regeringen och migrationsverket att Malmö stad inte längre mäktar med att ta emot fler migranter. Malmö behöver en invandringspaus för att vi överhuvudtaget ska få en möjlighet till att lappa ihop vår svårt sargade stad, säger Magnus Olsson (SD)”

Sverigedemokraterna vill ha en invandringspaus, inte för att få röster, utan för att vi uppriktigt tror att det är bra för Malmö. Vi förde denna politik mycket tydligt, när det var impopulärt att kräva flyktingstopp och vi kommer föra denna politik nu när det är mer populärt att föra en sådan politik. Det är mycket intressant att samma socialdemokrater som suckade och grälade när vi krävde flyktingstopp nu inte säger ett ord när Jammeh lägger fram förslaget. Ingen i media uttrycker någon avsky mot det flyktingstopp som Socialdemokraterna i Malmö föreslår. Och var är ”antirasisterna”? Var är Behrang Miri och Timbuktu? Ska de inte göra en sång om hur omänskligt förslaget är? Självklart inte. Allt detta visar hur oseriösa Sverigedemokraternas kritiker är och hela tiden har varit.

Samtidigt är flyktingstopp eller invandringspaus inte lösningen på allt. När Katrin Stjernfeldt Jammeh tog till sig vår politik om flyktingstopp var vi snabbt ute och presenterade fler kommunala invandringspolitiska förslag för henne. Anhöriginvandringen är ännu en form av invandring som kommer kräva stora resurser från skattebetalarna i Malmö. Ännu ett problem är Socialdemokraternas politik som har resulterat i hög arbetslöshet, hög hemlöshet och hög kriminalitet. Det behövs många fler förslag än flyktingstopp för att vända den negativa utvecklingen i Malmö. Bland annat behöver vi få ett slut på den socialdemokratiska politik i Malmö där man överför skattemedel till illegala migranter.

Vad Socialdemokraterna i Malmö och Katrin Stjernfeldt Jammeh har visat är att det är SD som är framtiden. Det är SD som har de politiska förslagen för att ta sig an framtidens utmaningar. Men för att vända den negativa utvecklingen i Malmö så krävs mer än SD:s förslag. Det krävs SD:s beslutsamhet när man ska implementera dessa förslag.

 

Nima Gholam Ali Pour

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner