Situation Malmö

Stjernfeldt Jammeh inleder konferens om ”vit överhöghet”

Stjernfeldt Jammeh inleder konferens om ”vit överhöghet”
juli 25
07:17 2017

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh, Grundskoleförvaltningen i Malmö, ABF Malmö och kontroversiella antirasister deltar i en konferens om ”ideologin bakom vit överhöghet” och ”rasistiska språkbruk i skollitteratur”.

Den 9 oktober kommer Malmö stad arrangera konferensen ”Slavhandelns arv – afrosvenska röster” tillsammans med Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa, Pedagogisk Inspiration, ABF Malmö och Malmö mot Diskriminering (MmD).

Pedagogisk Inspiration (PI) är en del av Grundskoleförvaltningen i Malmö och ska egentligen fungera som ett stöd för Malmös grundskolor. Det är oklart varför Pedagogisk Inspiration arrangerar denna konferens och hur det är kopplat med Grundskoleförvaltningens uppdrag.

Konferensen kommer inledas med att Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande, kommer tala. Därefter kommer Kitimbwa Sabuni prata om ”ideologin bakom vit överhöghet då och nu”. Under dagen kommer även den tidigare AFA-aktivisten Tobias Hübinette hålla en föreläsning. Hübinette har blivit kritiserad för att ha jämfört internationell adoption med den transatlantiska slavhandeln.

Under dagen kommer det även hållas en föreläsning om ”rasistiska språkbruk i skollitteratur och populärkultur, samt vilka konsekvenser detta har för rasifierade barn och ungdomars självkänsla och skolresultat”.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner