Situation Malmö

Sverige måste sluta stödja islamismen

Sverige måste sluta stödja islamismen
april 18
08:07 2017

Mellan 14 till 16 april så pågick Muslimska familjedagarna i Stockholmsmässan. För de som inte känner de Muslimska familjedagarna så är det ett arrangemang som brukar hållas av de muslimska organisationerna Ibn Rushd studieförbund, Islamiska förbundet(IFIS) och Sveriges Unga Muslimer(SUM). Anledningen till att de Muslimska familjedagarna har blivit kända är för att olämpliga och extrema talare brukar bjudas in till detta arrangemang varje år. Trots att kritiken haglar mot Muslimska familjedagarna varje år så fortsätter man bjuda in extremister.

Eftersom vänstern i Sverige har ett ständigt samarbete med de muslimska organisationer som arrangerar de Muslimska familjedagarna så är de Muslimska familjedagarna en mycket obekväm händelse för vänstern. När de Muslimska familjedagarna äger rum så är det många inom vänstern som håller andan. Det krävs bara att en journalist granskar talarna för att visa vilka värderingar som sprids under de Muslimska familjedagarna. Eftersom vi lever i Sverige och våra journalister inte kan göra sitt jobb så får jag ta på mig ansvaret och lyfta fram några talare som bjöds in till Muslimska familjedagarna 2017, och som förtjänar mer uppmärksamhet.

En av talarna i år är Abdulrashid Mohamed. Han är imamen från Göteborgs moské som i ett Uppdrag granskning-reportage från 2012 sa att muslimska kvinnor som blir misshandlade inte ska kontakta polisen. I samma reportage berättar Abdulrashid Mohamed när en kvinna kan vägra ha sex med sin make:

”Jag har läst en del böcker angående det här, och det är på två sätt kvinnan kan säga nej. När hon är sjuk och under perioden när du har mens. Det är de två gångerna du kan säga nej”.

En annan talare på Muslimska familjedagarna 2017 är Ahmed Al-Mofty. Han är ordförande för Göteborgs moské och försvarade sin kollega Abdulrashid Mohammed efter Uppdrag gransknings reportage. I en föreläsning har Mofty själv sagt följande:

”Profeten har sagt att om en kvinna lämnar sin mans säng utan anledning så kommer änglar förbanna henne ända till morgonen. Likaså en man som inte får sexbehov tillfredsställda, så kan den här mannen bete sig som vild människa eller bli mycket arg och okoncentrerad /…/”

En annan talare är Khedr Moty. Om man besöker Khedr Motys Facebook-sida så kan man se honom i flera bilder med Muslimska Brödraskapets Rabia-tecken. I en youtube-film som Moty själv lagt upp så stödjer han den före detta egyptiska presidenten Mohammed Morsi, som representerade Muslimska Brödraskapet. På alla möjliga sätt så är Khedr Moty en del av Muslimska Brödraskapet och av någon anledning så ville det muslimska civilsamhället att han skulle tala på de Muslimska familjedagarna här i Sverige.

De organisationer som arrangerar Muslimska familjedagarna är på ett eller annat sätt finansierade av svenska skattemedel. Är det verkligen så svårt att bjuda in talare som har en syn på kvinnor där man låter de bestämma när de vill ha samlag? Måste man bjuda in talare som stödjer Muslimska Brödraskapet? När man gör detta år efter år, så måste man ta till sig det faktum att det muslimska civilsamhället medvetet bjuder in sådana talare för att sprida vissa islamistiska värderingar som inte är förenliga med demokrati, jämställdhet och frihet. Trots att de år efter år bjuder in dessa talare så fortsätter svenska myndigheter finansiera dessa organisationer som arrangerar Muslimska familjedagarna. Finns det någon som kan säga varför man ger skattemedel till dessa organisationer? Varför måste skattebetalarna finansiera ett forum som sprider islamisk fundamentalism?

Jag är idel öra och öppen för alla argument. Berätta för mig varför svenska skattebetalare måste finansiera sådana här islamister efter att Sverige blev attackerad av en islamistisk terrorist? Berätta för mig varför svenska skattebetalare måste finansiera en ideologi som vänder sig mot det svenska samhället? Berätta för mig varför man bjuder in imamer som inte förstår att ett nej betyder nej. Jag lyssnar. Jag vill veta hur ni som arrangerar Muslimska familjedagarna tänker.

Det är sju dagar efter det islamistiska terrordådet i Stockholm som tre skattefinansierade muslimska organisationer arrangerar detta forum där man fortsätter att bjuda in talare med värderingar som vänder sig mot det svenska samhället. Vi kan inte fortsätta så här.

 

Nima Gholam Ali Pour

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner