Situation Malmö

V-politiker föreläser om “palestinsk lobbyverksamhet” i kommunala lokaler

V-politiker föreläser om “palestinsk lobbyverksamhet” i kommunala lokaler
mars 18
11:46 2016

Malmös unga muslimer använder sig av kommunala lokaler i Rosengård när de ska hålla en föreläsning för ungdomar om “palestinsk lobbyverksamhet i Sverige”.

Tegelhuset är en byggnad i Rosengård som vanligen används för fritidsgårdsverksamhet. När den inte används i det syftet så lånas den ut till olika föreningar eller grupper. Meningen är att grupper som vill låna lokaler bör ha anknytning till stadsområde Öster eller Malmöborna.

Den 3 mars hade Malmös unga muslimer ett “ungdoms & opinionscafé” där temat var “Palestinsk lobbyverksamhet i Sverige”. Malmös unga muslimer hade bjudit in Adnan Abou-chakra som presenterades som “frilansjournalist”.

Stadsområdesförvaltning Öster har skrivit ett avtal med Malmös unga muslimer där förvaltningen lånar ut Tegelhuset, marknadsför de aktiviteter som Malmös unga muslimer ska genomföra i Tegelhuset, samt erbjuder Malmös unga muslimer en personal som ska hjälpa dem i Tegelhuset.

I avtalet mellan stadsområdesförvaltning Öster och Malmös unga muslimer kan man läsa att syftet med aktiviteterna i Tegelhuset ska vara att:

“Inspirera och engagera ungdomar genom att erbjuda hälsofrämjande aktivitet och en meningsfull fritid samt låta ungdomar 15-25 år diskutera samhällsteman.”

Adnan Abou-chakra som hade bjudits in som gästtalare den 3 mars, är inte endast en frilansjournalist, utan också en skolpolitiker för Vänsterpartiet i Fagersta. Exempel på Abou-Chakras retorik finns att se på Youtube. Det är en hård retorik som beskriver en svartvit värld där Israel och “Väst” finns på ena sidan och muslimer och palestinier på den andra sidan.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner