Situation Malmö

Vänstern är verklighetens Pippi Långstrump

Vänstern är verklighetens Pippi Långstrump
november 19
18:37 2015

Pontus Andersson recenserar dagens kommunfullmäktige och gör en liknelse mellan vänsterpartierna i Malmö och Astrid Lindgrens sagofigur Pippi Långstrump.

Dagens kommunfullmäktige i Malmö var åter en uppvisning av verklighetsfrånvända aktivister både på och utanför den politiska scenen. Före mötet möttes deltagarna av rödsvarta flaggor vid ingången då samma vänsteraktivister som hållit låda utanför Stadshuset i över två veckor manifesterade tillsammans med hitresta romer mot den rödgröna minoritetens sätt att styra staden. Samma aktivister skulle sedan på Feministiskt initiativs enkla fråga föra ett sådant oväsen att alla på åhörarläktaren tvingades avlägsnas, vilket såklart var väldigt tråkigt för den laglydiga skara som annars vill följa sammanträdet på plats.

De två ärenden som ledde till mest debatt var dels Feministiskt initiativs motion gällande en myndighetsutövning fri från diskriminering. FI menar nämligen att det rödgröna styret diskriminerar de romer som befinner sig i Malmö. Detta är naturligtvis ett helt absurt påstående. De hitresta romerna får precis som vilka andra EU-medborgare som helst söka de jobb som finns i staden med stöd av de EU-direktiv som finns, har de sedan misslyckats med detta får de återvända hem efter tre månader. Feministiskt initiativ ville dessutom att staden skulle ordna bostad för dessa människor, precis som att Malmö skulle ha ett ansvar för dessa människor. Hänvisningen till FN:s deklaration om mänskliga rättigheter är dessutom felaktig eftersom den säger att varje stat har ett ansvar för sina egna medborgare och mig veterligen är dessa personer inte medborgare i Sverige.

Även Sverigedemokraternas interpellation till kommunstyrelsens ordförande, Katrin Stjernfeldt Jammeh, debatterades länge. Socialdemokraterna väljer att skjuta ifrån sig ansvar och hävdar att regeringen tar ansvar genom att tillskjuta ett ex antal miljoner till Sveriges kommuner. Att låna pengar och öka sin statsskuld för att lösa ett kollapsande välfärdssystem borde vilken grek som helst kunna berätta för de styrande att detta inte är rätt väg att gå. Vänsterpartiet och deras systerparti Feministiskt initiativ visade även på i denna fråga upp den mest verklighetsfrånvända politiken.

Vänstern i Malmö, och med det menar jag Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ och de olika aktivistgrupperingar som spenderar dagarna utanför Stadshuset, verkar vara verklighetens Pippi Långstrump. Astrid Lindgrens berättelser om Pippi är för vänsterns vetskap skrivna för barn och deras fantasier.

Pippi Långstrumps kravlösa livsstil som boende i ett stort hus med en skattkista full med pengar verkar vara den verklighet som vänstern tror sig kunna styra staden enligt. Likaså hennes upproriska inställning mot Polisen är också något som går att känna igen hos Malmövänstern.

I likhet med Pippi hoppas jag dock inte att Malmövänstern lyckas locka med sig borgarbarnen Tommy och Annika (Moderaterna och Folkpartiet) på deras galna upptåg även om man Ibland oroar sig för hur de unga ledamöterna från Moderaternas ungdomsförbund ska tycka.

 

Pontus Andersson

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner