Situation Malmö

Vänsterprofiler anklagar Behrang Miri

Vänsterprofiler anklagar Behrang Miri
september 20
07:28 2017

Flera vänsterprofiler anklagar Behrang Miri för att ha ”mindfuckat kvinnor” under flera år.

Behrang Miri är kulturprofilen som bildade Rörelsen Gatans Röst och Ansikte (RGRA) i Malmö, som under flera år har tagit emot skattemedel av Malmö stad för att genomföra olika projekt och driva sin egen verksamhet.

Miri själv har lämnat RGRA bakom sig och har gått vidare till andra projekt. Bland annat har han jobbat för SVT och deltog även i Melodifestivalen två gånger. Behrang Miri är känd för sina vänsterorienterade åsikter och sina kopplingar till vänsterorienterade partier som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ. Miri är även en Bris-ambassadör. Behrang Miri har flera gånger fått uppdrag av Malmö stad.

Den 29 augusti så skrev journalisten Hanin Shakrah, som tidigare jobbade för SVT, följande på Facebook:

”VARNING Behrang Miri!

I flera år har jag hört ryktesvägen att Behrang Miri haft ett osoft förhållningssätt till kvinnor. Att han blandat ihop vad som är privat, vad som är jobb och vad som är aktivism och att han utnyttjat det faktum att kvinnor i rörelsesammanhang eller jobbsammanhang trott sig vara i sällskap med en upplyst, progressiv man. Jag hörde liknande historier upprepas från tjejer som inte känt varandra eller mig särskilt noga och jag lyssnade med ett halvt öra. Är jag helt ärlig med mig själv så försökte jag också rättfärdiga för mig själv varför jag skulle hålla mig utanför folks privata affärer. Livet är kletigt nog som det är. Men för ett tag sen så började detaljer droppas om sådant som var för udda/specifikt för att kunna bortses ifrån.

Jag började lyssna och har nu pratat med ett flertal kvinnor och är nu säker på min sak. Behrang Miri har utnyttjat, trakasserat, tjatat sönder och sänkt självförtroende på ett flertal tjejer som han lärt känna i namn av rörelse, självutnämnd ortentalesman och antirasistisk aktivist. Han har mindfuckat kvinnor, fått dem att känna självförakt, fått dem att tvivla och att acceptera saker som de i efterhand känt skam över. Att de tillåtit en man, en pajas, att utöva sådan makt över dem.”

Behrang1

Behrang2

Inlägget på Facebook fortsätter i samma stil och efter ett tag så bekräftas Shakhras uppgifter om Behrang Miri av Henrik Johansson från bloggen ”Inte rasist men…”. Johansson skriver:

”Det här var ju bara en tidsfråga.”

Johansson menar också att han hört historierna om Behrang Miri i flera år.

Behrang3

Trots att flera olika källor menar att Behrang Miri har en problematisk relation till kvinnor och har en vana att behandla kvinnor illa så har inga medier skrivit om detta eller visat intresse för händelsen.

Behrang Miris karriär fortsätter som vanligt. Miri är idag värd för programmet ”Vägen till vinnarcirkeln” som visas på TV4.

2008 utsågs Behrang Miri till årets glädjespridare av Malmö stad. Om de anklagelserna som nu riktats mot Behrang Miri av flera vänsterprofiler stämmer, så innebär det att Miri trots allt inte var en sådan stor glädjespridare.

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner