Situation Malmö

Vi befinner oss i krig mot islamismen

Vi befinner oss i krig mot islamismen
mars 31
11:27 2016

Nima Gholam Ali Pour förklarar varför Sverige och Europa befinner sig i krig mot islamismen.

Den 22 mars 2016 var det dags igen. Åter igen valde en islamistisk terroristgrupp att attackera oskyldiga människor. Precis som alla andra islamister så attackerade dessa terrorister inte någon specifik politik, utan hela vår livsstil. Det är denna del av de islamistiska terroristernas tankesätt som vissa inom vänstern vägrar att uppmärksamma. Det handlar inte om att du tycker om Karl Marx eller Carl Bildt, det handlar om att du ska underordna dig för att du är kvinna, icke-muslim eller tillhör någon av alla de grupper som islamister inte vill ha i sitt globala kalifat.  Det handlar också om att muslimer ska vara överordnade alla andra. Det handlar om att avskaffa alla människors lika värde och ersätta det med sharialagar. I slutändan kommer antingen vi vinna eller så kommer de vinna. Det kan inte bli någon kompromiss.

Det pågår en kamp om kultur och värderingar och den är global. Globaliseringen har sett till att västerländska värderingar har spridit sig till hela världen. På Irans och Jordaniens gator kan man se västerländska inslag. Frihet, jämställdhet, yttrandefrihet och demokrati har visat sig vara populära idéer överallt i världen. Stympning, förtryck av kvinnor och könsapartheid, som är integrerade delar av ett islamiskt samhälle har inte visat sig vara lika populära. Därför har de som vill upprätta det islamiska samhället förklarat krig mot det västerländska samhället. Vad alla måste förstå är att ett västerländskt samhälle inte kan samexistera med ett samhälle som följer sharialagar och koranens budskap. Detta är inte en åsikt utan det är ett faktum. Om man läser koranen och haditherna och förstår vilket samhälle profeten Muhammed ville ha så förstår man att ett sådant samhälle inte kan samexistera med ett västerländskt samhälle där yttrandefrihet, jämställdhet och demokrati är själva fundamentet. Därför pågår det ett krig och endast en av dessa aktörer kan segra.

Att verkligheten ser ut så idag innebär inte att det pågår ett krig mot muslimer. De muslimer som följer samhällets lagar och erkänner de svenska grundlagarna har erkänt det västerländska samhällets överordning. Det finns därmed inte någon konflikt mellan en sådan muslim och väst. Om det däremot finns muslimer som vill följa islam bokstavligt och bygga upp profeten Muhammeds samhälle där sharialagar råder, då finns det en konflikt. Denna konflikt är inte någon politisk konstruktion utan den finns och den kommer drabba alla människor, vilken politisk åsikt de än har. Den som inte anser att denna konflikt existerar måste argumentera för hur sharialagar och ett västerländskt samhälle kan samexistera. Att endast säga att islam är fredens religion är inte något argument.

När attackerna i Paris inträffade i november 2015 så blev vissa överraskade, trots att man inte borde blivit överraskad. När attackerna i Bryssel inträffade var det inte någon som blev överraskad. Man såg inte någon större spridning av belgiska flaggor på sociala medier. De flesta visste att Paris var början och Bryssel var fortsättningen på ett längre krig som kommer att bli en del av vår vardag. Jihadisterna kommer inte sluta förrän de har fått igenom sin förändring av Europa. Islamisterna vill att Europa ska få sharialagar och bli en islamisk kontintent och så länge det inte har hänt så kommer jihadisterna fortsätta att göra det de gör, mörda människor.

Tidningen Time skriver att ISIS har tränat minst 400 jihadister för att attackera Europa. Terrorceller ska själva välja tid och plats för attacker för att kunna döda så många människor som möjligt. 5000 européer har åkt till Syrien och är potentiella rekryter för att genomföra terrorattacker mot Europa.

Det värsta är att vi såg det här hända. Vi såg människor åka till Syrien och så länge de mördade människor därborta så fick de komma tillbaka och delta i jobbtorg och bli en del av samhället. Var det verkligen så svårt att förstå att de en dag skulle vilja döda oss? Det var det inte.

De flesta jihadister som attackerade Paris i november 2015 var EU-medborgare som hade stridit i Syrien och vissa av dem hade använt sig av flyktingströmmarna för att ta sig in i Europa.

Flera olika tidningar rapporterade att hundratals av migranterna som tog sig till Europa hade ISIS-flaggor och symboler med sig samt filmer i sina mobiltelefoner av avrättningar som ISIS genomfört. Tysklands motsvarighet till Säpo, BfV, varnade att ISIS sänder jihadister till Europa som ska utge sig för att vara flyktingar. Även chefen för USA:s underättelsegemenskap, James Clapper menade att ISIS använde flyktingströmmarna för att komma in i Europa.

Våra medier varnade inte oss men vi såg jihadisterna komma in i Europa och förbereda sig för att attackera oss och mörda oskyldiga människor. För att inte bli anklagade för att vara islamofober gjorde alltför många människor ingenting. Vi öppnade dörren och lät mördarna komma in trots alla varningar som experterna gav oss.

Av alla de 162 877 människor som sökte asyl i Sverige förra året så kom 32 procent från Syrien, 26 procent från Afghanistan och 13 procent från Irak. 70 procent av de som sökte asyl i Sverige 2015 kom från länder som islamistiska terrorister använder som baser för att attackera västvärlden. ISIS har en stark närvaro i dessa tre länder. Från dessa tre länder kom sammanlagt 113 759 asylsökande till Sverige. Om vi är alltför optimistiska och orealistiska och säger att hela 99 procent av dessa asylsökande inte är islamistiska terrorister så innebär det ändå att 1137 islamistiska terrorister kom till Sverige förra året.

Hur ofta hör man i svensk media att 70 procent av de asylsökande har kommit från länder där ISIS har en stark närvaro? Detta är ett faktum, inte en åsikt. Om en terrorattack sker i Sverige så finns det en stor sannolikhet att den har möjliggjorts genom den liberala flyktingpolitiken.

Europa och västvärlden är utsatt för ett massivt anfall där islamistiska terrorister har infiltrerat och försöker infiltrera Europa och USA för att genomföra attacker som världen aldrig har sett. Att komma samman i en kärleksring och sjunga “We are the world” är inte något alternativ längre. Att förneka detta hot är inte något alternativ längre. För problemen som jag nämnt ovan måste bemötas och det spelar inte någon roll vilka politiska åsikter vi har. Denna utmaning kommer beröra oss alla.

Något som diskuteras mycket i internationella medier just nu är att Belgien är det EU-land därifrån flest jihadister åkte till Syrien för att strida, om man räknar per capita. Efter Belgien så är Sverige det land som har skickat flest jihadister till Syrien, per capita. Många av de problem som Belgien har, till exempel segregerade områden där våldsbejakande islamistisk extremism växer, har Sverige också. Kanske är det dags att ersätta Mona Sahlin som Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism med någon som kan någonting om ämnet. Magnus Norell och Magnus Ranstorp är två svenska terrorism-experter som ofta intervjuas i internationella medier och som alla politiker höger om Vänsterpartiet har stort förtroende för. Det är personer som dessa två som ska leda arbetet för att motverka våldsbejakande extremism utan att före detta socialdemokratiska partiledare med endast en gymnasieutbildning blandar sig i. Kampen mot våldsbejakande extremism är en komplex fråga som kräver expertis och Sverige står inför stora utmaningar i just denna fråga.

Svensk media verkar vara vilse och förvirrad. Efter attacken mot Bryssel så skrev Sydsvenskan att “Terroristerna ser Sverige som ett legitimt mål”. Sverige har alltid varit ett legitimt mål för islamistiska terrorister. Den livsstil vi har i Sverige är en livsstil som islamistiska terrorister vill förgöra. Så har det alltid varit. I december 2010 så försökte en islamistisk självmordsbombare döda oskyldiga svenskar mitt i Stockholm. Låt det vara tydligt för alla. Om man gav en islamistisk terrorist möjligheten att mörda tusentals svenskar så skulle han göra det utan att blinka. Det sätt som vi lever på i Sverige är inte en del av det samhälle som islamisterna vill bygga. För att islamisterna ska genomföra sin vision måste Sverige och svensk kultur försvinna. Därför har Sverige alltid varit ett legitimt mål för de islamistiska terroristerna.

Många av politikerna är lika förvirrade som medierna. I Malmö stad som har tagit emot många migranter från Mellanöstern under en lång tid så ser kommunen med Andreas Schönström(S) i spetsen en tivoli-olycka som ett större hot än en terrorattack. Denna bedömning gjordes efter attacken mot Paris i november 2015.

Den tydligaste varningen efter Bryssel som vi borde ta till oss är att den person som var “befälhavare” för terrorcellen som genomförde attackerna i Bryssel och Paris levde i Sverige och åkte till Syrien 2014 för att ansluta sig till ISIS. Sverige är inte ett undantag utan även vi befinner oss i ett krig mot islamismen som med våld ger sig på våra värderingar.

Alla tycker om fred men vi befinner oss i krig. Det är detta som vi har att förhålla oss till. Vi har en fiende med en tydlig ideologi som vill förgöra oss, inte på grund av våra åsikter, utan på grund av vilka vi är.

Det finns inga regler i ett krig. Islamisterna kommer använda sig av flyktingströmmar för att komma in i Europa. Islamisterna kommer att upprätta organisationer som ska påverka svensk och europeisk lagstiftning. Det går inte att utesluta vilka medel som islamisterna kommer att använda sig av. Vad vi än tycker om det så har islamisterna förklarat krig mot västvärlden och målet för islamisterna i detta krig är att förgöra vår livsstil och upprätta ett globalt kalifat. Det är den verklighet som vi har att förhålla oss till.

 

Nima Gholam Ali Pour

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner