Situation Malmö

Vilken kran skall man skruva på?

Vilken kran skall man skruva på?
januari 09
09:07 2017

Vid det här laget har nog väldigt många människor börjat förstå att vårt samhälle så som vi känner det, håller på att rämna i sin grundläggning. Grundorsaken är en enda, den okontrollerade massinvandringen som vårt lands tidigare och nuvarande styrande tillåtit. Bieffekterna som följt med massinvandringen är dessvärre oräkneligt många fler. Finns det då någon s.k. ”Quick fix”?

Låt mig först jämföra med något som rimligen är begripligt för var och en. Tänk er att ni bor i en normalvilla med 6-7 rum eller en egen lägenhet. Det är höst och det börjar bli kyligt inomhus på mornar och kvällar. Det vi gör är naturligtvis att sätta på värmepannan som ju troligen varit avstängd under sommaren. Har vi tur så går värmaren igång utan problem trots att vi inte har servat den. Låt oss anta att värmaren går igång.

Det tar tid för värmaren att värma upp vattnet i radiatorsystemet men vår otålighet gör att vi skruvar upp alla radiatorventiler på fullt öppet. Efter ett tag händer följande, det blir varmt, det blir till och med väldigt varmt. Sovrummen som man ju gärna vill ha lite svalare är så varma att man nu blir tvungen att öppna ett fönster för att släppa ut överskottsvärmen. Vi stänger också ventilen så som vi har lärt oss på energisparkursen.

Det som händer nu är att rummet snabbt blir kallt igen och hela proceduren måste upprepas tills vi har fått balans i värmen så att det blir behagligt för oss. Vad händer om alla andra i huset gör samma sak samtidigt och med rumsdörrarna öppna? Jo då kommer alla rum dessutom att påverka varandra och det kommer att ta mycket längre tid innan man kan nå en balanstempratur om man ens når dit.

Nu är det ju så att vi har olika komfortkrav, någon vill ha väldigt varmt och någon svalare. En kompromiss måste hittas så att alla blir någorlunda nöjda. Den som fryser kan kanske hjälpa till med att ta på sig en tröja medan den som är för varm tar av sig lite och på så sätt kan man hjälpas åt i samexistensen. Är man riktigt smart så sätter man in ett automatiskt reglersystem med en gemensam utegivare som känner yttertempraturen och jämför denna med vattentempraturen som skickas ut i systemet. Man kan även förfina konstruktionen genom att montera termostatventiler på sina radiatorer och på så sätt ha ett viss självbestämmande i sitt rum under förutsättning att man stänger dörren om sig.

Ni förstår alla att det tar tid att få ett system i balans och det gäller alla system oavsett om det är tekniska eller humaniora system. Eftersom ni förstod problematiken med värmesystemet då förstår ni förmodligen numera varför det inte fungerar i Sverige och varför det inte heller kommer att fungera inom överskådlig framtid. Det finns oändligt många kranar att skruva på och ingen förutom Sverigedemokraterna tycks veta eller vill veta vilken kran man skall stänga först.

Ett Gott Nytt år och en åtgärdsplan behövs för att kunna justera alla de felställda samhällsventilerna. Malmö är ett av dessa rum med en massa underrum.

Ilvars Hansson

Dela

Fler artiklar

Situation Malmö på Twitter

Våra vänner