NATURUPPLEVELSER RUNT MALMÖ

Runt omkring vår underbara stad Malmö finns det en hel del natur att uppleva för den som vill. Man kan vandra, cykla eller paddla kanot om man är lite äventyrlig utav sig.

Sandhammaren är en härligt vit sandstrand, perfekt att åka till en varm och solig sommardag. Här kan man vandra längs stranden eller i tallskogen bredvid och barnen kan leka på strand och bland sanddynerna. Man bör dock vara lite försiktig om man badar för strömmarna kan vara starka.

Gillar man surfing är Skånes blåsiga kust perfekt! Det går nästan att surfa varje dag året runt!

Om man är intresserad av djurlivet runt Malmö kan man åka till naturreservatet Måkläppen som ligger cirka tre mil söder om Malmö. Här kan man se olika fåglar och både knubbsäl och gråsäl som brukar fånga fisk eller leka i bukten eller bara ligga och lata sig på stranden.

Sveriges sydligaste nationalpark som heter Stenshuvuds nationalpark ligger i Österlen. Även här kan du vandra längs kritvita stränder eller i vacker lövskog. Växtligheten bjuder på olika orkidéer, blåsippa och backsippa. Det är väldigt vacker utsikt över kusten ifrån topparna på de tre bergen som finns här, den mest kända är Norra Stenshuvud som ligger 96 meter över havet.

För den som tycker om att paddla kanot är sjön Immeln vacker med klart sjövatten. Där finns mer än 200 öar och många vikar att utforska. Djur- och växtlivet runt Immeln är fantastiskt och här kan man även spana efter sällsynta fåglar, försöka hitta den röda näckrosen eller fiska.

Leave a Reply

Your email address will not be published.