VÅRFINT I TRÄDGÅRDEN

Våren är här

Nu har våren verkligen kommit igång här i vårt avlånga land och för dom med trädgård är det kanske dags att göra vårfint i trädgården. Det kan även vara så att man vill odla och fixa lite trädgårdsfint på sin balkong om man bor i lägenhet.

  • Förodla blommor och grönsaker inomhus. När temperaturen på natten blivit lite varmare går det bra att plantera ut det.
  • Beskär fruktträd och buskar. Dessa brukar beskäras på våren så att nya fina grenar kan växa ut under sommaren. Men körsbär och plommonträd ska du vänta med till hösten.
  • Rensa ogräs så att du får fint i rabatter och kanske grönsaksland.  Det ser mycket vackrare ut med fina rabatter nu när alla blommor kommer.
  • Plantera buskar, träd, blommor av alla de slag. Dom kommer slå ut till sommaren och då kommer trädgården ha alla möjliga vackra färger.
  • Gräsmattan behöver man också ta hand om. Du kanske behöver kratta bort döda löv och annat som legat under snön vintern lång. Gräsmattan behöver kanske lite extra kalk för att må bra.
  • Fram med trädgårdsmöbler och städa i ordning uteplatsen. Kanske du kan sätta upp lite solcellslampor som lyser när mörkret faller eller några andra dekorationer. Alla dessa små saker gör uteplatsen mycket mysigare att vistas på både på dagen och kvällen.

Hus och altan kan behöva målas efter vintern om det var ett tag sedan det gjordes. Nu när vädret börjar bli varmt och skönt är det en perfekt tid för att måla om utvändigt.. Om man inte vill göra det själv kan man anlita målare Malmö, som är en firma med gedigen erfarenhet av måleri av fasader och något bloggen rekommenderar starkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.